Siciliaans snoepen bij Jammici Cannoli

Het staartje van het Noordeinde is hard op weg Little Italy te worden, zeker nu er ook nog een cannoleria bij komt. Bij Jammici Cannoli verkopen ze straks krokante koekjes, gevuld met verse ricotta. En met toppings naar ieders smaak. 

Door

Tussen de trattorie & ristoranti aan het Noordeinde duikt begin januari een Italiaanse nieuwkomer op: cannoleria Jammici Cannoli. “We zijn de eerste brand store van Nederland,” vertelt mede-eigenaresse Miranda van der Berg. De in Hilversum geboren ondernemer woonde jarenlang met man en dochter op Sicilië, het eiland waar het krokant gerolde koekje gevuld met ricotta zijn oorsprong kent.

Tiramisu

Eenmaal terug in Nederland verbaasde ze zich over de traditionele toetjes bij Italiaanse restaurants: alweer tiramisu, alweer panna cotta. “In Amerika, Australië en Canada zijn ze bekend met het fenomeen cannoleria. Hier in Nederland heb je nog geen fysieke winkels met deze lekkernijen. En als je al ergens cannoli kunt krijgen, zijn ze meestal gevuld met fabriekscrème in plaats van verse ricotta. Of zijn de hulzen vanbinnen gevuld met chocolade. Kun je ze wel maanden in de vitrine laten liggen, maar of het er lekkerder van wordt?”

‘Canale & Cannoli’

Toen ze samen met haar nieuwe liefde Jan – die toevallig dezelfde achternaam draagt – een ronde door Italië maakte, zag ze nota bene in Turijn prachtige, rode Siciliaanse cannoli-karren met ingebouwd koelelement. Uit de kraan werd ter plekke verse ricotta in de koekjes gespoten. Die belevenis wilden de Van der Bergen ook wel voor hun Haagse winkel! Voor de ricotta en de handgemaakte hulzen kwamen ze uit bij de Siciliaanse stad Catania. En zo ontstond Jammici, een combinatie van Jan, Miranda en het Italiaanse woord voor vrienden: amici.

Jammici Cannoli

Miranda van der Berg, eigenaresse van de eerste cannoleria in Den Haag. | Foto: PR

Afgelopen april rolden ze met rederij Willemsvaart (rondvaartboten) nog een concept uit: Canale & Cannoli. Terwijl Miranda van der Berg op het water de gevulde hulzen in de chocolade dipte en uitdeelde aan de gasten, raakte Jan in gesprek met een oude kennis. “Ik heb nog wel een ruimte over aan het Noordeinde, is dat niet iets voor jullie?”, zei de man. En zo geschiedde.

Met zo veel Italiaans georiënteerde ondernemers is het toch logisch om dit gebied Little Italy te noemen?

Pistache

Straks kun je op nummer 186 kiezen uit verschillende toppings, zoals chocolade met pistache en karamel met framboos. De kleine versies zijn er vanaf € 3,75, de grote vanaf € 6,50. “Weet je wat ook aardig is,” grinnikt de voormalig personal trainer, “een portie tiramisu bevat al gauw zo’n 600 calorieën, een grote cannolo slechts de helft.” Waarmee ze maar wil zeggen: je kunt met een gerust hart snoepen bij Jammici Cannoli. Naast de winkel wil Van der Berg – als de lockdown achter de rug is – de Siciliaanse karren naar feestjes en partijen rijden. En ook de horeca kan bij haar afnemen. “Het Italiaanse restaurant Bacco Perbacco is al klant van ons.” Nu nog het Noordeinde voor zich weten te winnen.

Little Italy

Het staartje van deze bekende winkelstraat begint toch al echt op Little Italy te lijken, vindt ook Miranda van der Berg, die straks samen met haar liefde een huis in Kijkduin zal betrekken. “Met zo veel Italiaans georiënteerde ondernemers is het toch logisch om dit gebied zo te noemen? Het gebied rondom de Wagenstraat heet ook al jaren Chinatown. Maar de gemeente geeft nog niet thuis. We blijven het proberen.”

Jammici Cannoli, Noordeinde 186. Begin januari open van woensdag t/m zaterdag, 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: jammicicannoli.nl

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

 

 

 

 

Bekijk meer van