Proefboutique in de Oude Molstraat brengt lunch, deli en borrel samen

In de Oude Molstraat opent eind november Proefboutique, waar je kunt lunchen, borrelen en delicatessen kunt afhalen. Met een groot aanbod van Haagse producten en zelfgemaakte delicatessen moet borrelen bij Proefboutique het nieuwe avondeten worden.

Door

De ramen zijn nog afgeplakt, de vloer ligt bezaaid met klusgereedschap, maar de bar staat inmiddels, waardoor de inrichting van de nieuwe Proefboutique in de Oude Molstraat steeds meer vorm krijgt. “Die hebben we er gisteren in gezet, dan denk je wel: dit kan er straks niet meer uit,” lacht Amber Teekens. “Maar dan past het precies en ben je toch ontzettend blij.” Carolien Huizing voegt toe: “De bar erin zetten was zo gaaf. Het is echt heel tof om zo samen je eerste zaak te beginnen.”

Proefboutique wordt hun eerste zaak, maar nieuw in de horeca zijn de kersverse compagnons bepaald niet. Carolien (27) begon op haar veertiende als afwasser en doorliep vervolgens naar eigen zeggen alles van snackbar tot sterrenrestaurant. Amber (26) ontwikkelde concepten voor bedrijfshoreca en begon tijdens de lockdown vanuit huis een bedrijfje waarmee ze zelf samengestelde borrelboxen bij mensen thuisbezorgde.

Proefboutique: alles in één

Carolien en Amber speelden beiden al langer met de gedachte om een zaak te openen en spraken daar tijdens de lockdown steeds vaker over. Carolien kreeg inspiratie tijdens een dagje Delft. “Een restaurant daar had vanwege corona in de zaak een vitrine neergezet met allerlei bakken maaltijden om mee naar huis te nemen. Je kon ook biertjes en wijnen kopen. Die combinatie van lekker eten en drinken, vers en verpakt, in het restaurant en voor thuis, vond ik fantastisch. Dat wilde ik ook voor mezelf.”

 

We willen gasten veel nieuwe dingetjes laten proeven.
Amber Teekens

 

Na een enthousiast appje naar Amber bedachten de twee samen een concept voor in Den Haag. “Proefboutique wordt een deli, een lunchzaakje en borrelplek in één, met de nadruk op de borrel,” vertelt Amber. “Borrelen moet bij ons het nieuwe avondeten worden: als je veel hapjes eet, hoef je ook geen diner meer.” Carolien vult aan: “We gaan rond twaalf uur open, dus je kunt hier ook echt lunchen. Maar in de middag gaan gasten lekker aan de drankjes en hapjes, tot een klein stukje in de avond. Dan kunnen mensen daarna door naar een van de kroegen verderop in de straat om echt af te zakken.”

Lokale trots

Op de borrelplanken van Proefboutique komen niet de gebruikelijke bitterballen of blokjes kaas. “We willen gasten veel nieuwe dingetjes laten proeven,” zegt Amber, die het eten zal gaan maken. “Gevulde aubergine, speciale gemarineerde olijven en ook charcuterie.” Naast een kleine vaste kaart zullen de specials, uitgeschreven op een groot krijtbord naast de bar, vaak wisselen.

Proefboutique gebruikt daarbij zo veel mogelijk producten uit de eigen stad. De kaas is van Ed Boele uit de Fahrenheitstraat, de chocola van de Chocolate Shop uit de Vruchtenbuurt. Qua dranken is er wijn van Marius uit de Piet Heinstraat en bier van de nieuwe overburen, die in de kloosterbrouwerij van het Willibrordushuis in de Oude Molstraat het bier Haagsche Broeder maken.

Carolien en Amber hopen in de derde week van november feestelijk te openen, na een eerste proefavond met vrienden en familie. “Dit is een hele leuke tijd om zo samen je eigen zaak vanaf de grond op te bouwen,” zegt Carolien. “Onze vriendjes hebben de bar gebouwd en verder doen we vrijwel alles zelf. Dat is al heel tof, maar we kijken natuurlijk vooral uit naar de officiële opening. Dan gaat het pas echt beginnen.”

Proefboutique, Oude Molstraat 28A, open vanaf eind november. Meer informatie: www.proefboutique.nl

Onze redactie biedt u dit verhaal van journalist Jelle van der Meulen uit de Den Haag Centraal van donderdag 28 oktober 2021 gratis aan. Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten. Of neem een (proef)abonnement.

Standaardportret
Bekijk meer van