Mama Kelly Den Haag wordt Loetje

Kip en kreeft eten bij Mama Kelly? Het kan nog tot 25 oktober. Daarna sluit dit restaurant aan de Binckhorst zijn deuren.

Door

Begin 2022 heropent de vestiging als restaurant Loetje, de tweede in Den Haag (na die in de Haagsche Bluf). De Haagse interieurgoeroe Rein Rambaldo verkocht in 2019 Mama Kelly aan Debuut Horeca, dat nu onder Restaurant Company Europe (RCE) valt.

Loetje

Café Loetje van Ludwig ‘Loetje’ en Dirk Klinkhamer begon ruim veertig jaar geleden als biljartcafé. Toen de ossenhaasbiefstuk met veel jus +per ongeluk op het menu verscheen, werd dat zo’n groot succes dat het biljarten naar de achtergrond verdween. Dit café aan de Johannes Vermeerstraat in Amsterdam-Zuid vormt nog steeds de basis voor alle andere Loetje-vestigingen. Inmiddels zijn er meer dan twintig vestigingen door heel Nederland.

Dat er in de Binckhorst de overstap wordt gemaakt van kreeft naar biefstuk is niet heel vreemd: RCE is tegenwoordig het overkoepelende moederbedrijf van Loetje. Met meer dan 75 restaurants en cafés, waaronder Happy Italy, Hometown, Stan & Co, Beers & Barrels en Popocatepetl, is RCE een van de  grootste horecagroepen van Nederland.

MamaKelly

Op de Facebookpagina MamaKelly staat het nieuws bovenaan vastgeprikt. Voor de vele mensen die teleurgesteld reageren op de overname is er nog een lichtpuntje: MamaKelly Amsterdam, in handen van Rambaldo, blijft bestaan. De man achter De Horeca Fabriek opent deze maand een nieuwe horecazaak: Miss Jones in Voorburg.

www.loetje.nl

 

 

Bekijk meer van