TAPT Festival op Lange Voorhout: biertjes drinken en vrienden maken

Verwacht op TAPT geen kenners die stands afstruinen om aroma’s van het gerstenat te noteren. Dit bierfestival op het Lange Voorhout draait vooral om drinken, eten en gezelligheid.

Door

Zijn eerste biertje? “Een pilsje natuurlijk.” Nick de Vree (35), medebedenker van het bierfestival TAPT, herinnert zich nog de dubbel bok-variant en de zware tripel van zijn vader. “Toen ik jong was, waren speciaalbiertjes echt iets anders dan nu, hoor. Vooral zwaar.” De omslag naar lichter en toegankelijker gerstenat kwam rond 2014 toen grote spelers als Heineken en Bavaria concurrentie kregen van een recordaantal kleine brouwerijen. Ook het type festivals rondom bier veranderde.

De Vree: “Waar voorheen vooral connaisseurs met een pen in de hand de aroma’s en bitterheid noteerden, kwam er een generatie die gewoon gezellig een goed biertje wilde drinken. Daar hebben mijn compagnon Simon Leech en ik toen op voortgeborduurd. Bij TAPT ontmoet je je nieuwe beste vrienden.”

TAPT in Den Haag

Zeven jaar geleden was het eerste TAPT Festival in Amsterdam-West. Een hit, volgens De Vree, mede door de formule. “Het is allemaal niet te ingewikkeld: je kunt bij ons spelletjes spelen, een pizza of burger eten en er wordt gedanst. Na Amsterdam, Haarlem, Utrecht en Rotterdam is het nu de beurt aan Den Haag. Een mooie bierstad. Kompaan en Eiber Bier zullen zeker niet ontbreken.”

Op het festival geven ook bekende landelijke brouwerijen als Brouwerij ’t IJ, Jopen en Gebrouwen door Vrouwen acte de présence. En wie zin heeft in een feestje maar toch liever wijn drinkt: ook daar is aan gedacht. Samen met de Utrechtse importeur WOW! Wine wordt er een wijnbar ingericht.

TAPT Festival, vrijdag 15 en zaterdag 16 juli, Lange Voorhout. Meer informatie: www.taptfestival.nl

Onze redactie biedt u dit verhaal uit de Den Haag Centraal van donderdag 7 juli 2022 gratis aan. Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Bekijk meer van