Seizoensmarkt Le Marie Marché met een ‘Tour de France’ door Haagse binnenstad

Chansons, schilderkunst en lekker eten. Seizoensmarkt Le Marie Marché komt deze zomer met een ‘Tour de France’ door de Haagse binnenstad. En het Hofkwartier is als eerste aan de beurt.

Door

Het Hofkwartier wordt voor één dag Parijs in het klein. Op zondag 28 mei kunnen bezoekers van Le Marie Marché zich onderdompelen in Franse sferen. Er komen 40 tot 50 marktkramen met authentieke producten uit Frankrijk en spullen met een Frans tintje.

Denk aan wijn, oude boeken, kleding, Franse kaas en droge worst. De markt is al maandelijks een weekend te vinden op de Lange Vijverberg, maar komt dus deze zomer ook naar vier andere locaties in de binnenstad. Le Marie Marché is een initiatief van de in Frankrijk geboren Marie-France Meijer. “Ik kreeg geregeld de vraag van winkelgebieden om de Franse beleving naar hun buurt te halen. Toen kwam ik op het idee om een soort ‘Tour de France’ te houden door Den Haag,” vertelt ze lachend.

Place du Tertre

De markt zelf vindt plaats in de Prinsestraat, maar ook in de zijstraten zijn er verschillende activiteiten. “De Papestraat komt vol te staan met kunstenaars die werk op doek maken, er zijn er zelfs een paar die ter plekke aan het werk zijn,” legt Meijer uit.

“Net Place du Tertre, dat is een gezellig pleintje in de Parijse wijk Montmartre dat bekendstaat om de vele schilders en kunstenaars die er aan het werk zijn.” Verder treden er verschillende artiesten op, waaronder het Franse duo Novakoski dat moderne Franse chansons zingt. “Ook vergeten we ‘les enfants’ natuurlijk niet,” grapt de initiatiefnemer. “Zij kunnen reuzezeepbellen blazen, zweven in de bungee, sjoelen, of een potje jeu de boules spelen.”

Le Marie Marché op het Regentesseplein

De volgende drie ‘Tours de France’ zijn op zaterdag 10 juni op het Regentesseplein, zondag 27 augustus in het Zeeheldenkwartier en zaterdag 9 september op de Frederik Hendriklaan. Daarnaast is de markt elk eerste weekend van de maand te vinden langs de Hofvijver.

Le Marie Marché, zondag 28 mei, 12.00-17.00 uur, Hofkwartier. Meer informatie: www.lemariemarche.nl

De redactie biedt dit interview gratis aan. Meer Haagse verhalen? Koop de papieren editie van Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten of neem een (proef)abonnement. U ontvangt de krant dan tien weken voor slechts 10 eur

Standaardportret
Bekijk meer van