Restaurant Miss Jones van Rein Rambaldo wordt ‘fashionable eclectisch’

Het wordt een mix van stoer mannelijk en vrolijk vrouwelijk. Rein Rambaldo, bekend als mister MaMa Kelly, wil elke gast verrassen in zijn nieuwe Voorburgse restaurant Miss Jones. Op de kaart zijn favoriete eten: luxe streetfood.

Door

Een BV’er. Ja, Rein Rambaldo (49) zou je best een Bekende Voorburger kunnen noemen. In de Herenstraat, de belangrijkste winkelstraat, wordt de horecaman en interieurontwerper overal op straat herkend. “Hé, Rein, hoe gaat ie?” De man, met felgekleurde Nikes aan, maar verder geheel gehuld in het zwart, stapt stevig door terwijl hij de mensen begroet. “Rein, wanneer zien we je weer eens?” “Kom maar langs als mijn nieuwe zaak open is,” antwoordt Rambaldo. Aan het Stationsplein, naast het Holiday Inn-hotel dat op 2 december opent, ligt zijn nieuwe restaurant: Miss Jones, met 280 zitplaatsen.

“Zit geen specifieke gedachte achter,” vertelt hij als we naar de naam vragen. “Alhoewel, in mijn ontwerpen zit altijd wel een vrouwelijke touch, net als bij MaMa Kelly. Vrouwen bepalen uiteindelijk toch waar je gaat eten.”

Hij kan het weten. Zijn MaMa Kelly Den Haag en Amsterdam werden overspoeld door jonge meiden die de Instagram-waardige zaken maar al te graag bezochten. Soms ging het ook wel een beetje ver. Als de dames, terend op een colaatje, rustig de ene na de andere outfit uit hun weekendtas haalden om van zichzelf een foto te maken. Al had hij er ook profijt van, zoals die keer dat een Japanse jongedame uit taxi stapte, snel wat kiekjes maakte en daarna weer met diezelfde taxi wegreed. “Vond mijn manager niet leuk, maar de dag erna, toen die Japanse de posts had geplaatst, zagen we dat ze meer dan 12 miljoen volgers had. Kregen we hele groepen Japanners binnen. En die bestellen alles van de menukaart, hè.”

Reserveren

Rambaldo heeft zich overigens nooit druk hoeven maken over reserveringen. Zeker in de begintijd van MaMa Kelly Den Haag moest je soms weken wachten voordat je een plekje kon bemachtigen. “Zou zomaar weer kunnen gebeuren,” denkt hij. “De maand december zitten we vol met partijen en ik heb al tientallen aanvragen ontvangen om de hele zaak af te huren. Heb ik tot nu toe afgeslagen. Vanaf 16 november gaan we het reserveringssysteem langzaam openstellen voor kleine groepjes.”

 

De voorgerechten zijn vooral om te delen, de hoofdgerechten kun je lekker voor jezelf houden.
Rein Rambaldo

 

Nadat vorige maand bekend werd dat MaMa Kelly Den Haag wordt verbouwd tot biefstukkenrestaurant Loetje, polste een deel van het personeel bij hun vorige werkgever of zij niet voor Miss Jones mochten komen werken. “Ook mensen die al weg waren bij MaMa Kelly belden me op. Ruim twintig man van de oude garde komt weer terug.” Van het personeelstekort dat de horeca momenteel parten speelt, heeft hij geen last. “Ik heb zelfs een reservelijst.”

Merchandise

Ook deze keer heeft hij zijn nek uitgestoken, vertelt hij. “Mijn gasten verwachten dat van me.” Het ontwerp wordt ‘fashionable eclectisch’. “Een combinatie van wat mijn vrouw en ik mooi vinden. Stoer mannelijk en vrolijk vrouwelijk. De verlichting hebben we zelf ontworpen, de vloeren zijn deels van hout, deels van natuursteen.” Binnen wijst hij op de zwarte bar naast de open keuken. “Dat wordt de oesterbar.” Tussen de werkmannen loopt Rambaldo naar een nog donker hoekje. “Hier komt een boetiek met merchandise: Miss Jones-truien en -attributen die je bent vergeten als hotelgast: tandenborstels, kammen. “Geen enkel restaurant heeft dat.” Hij haast zich erbij te zeggen dat de samenwerking tussen Holiday Inn en Miss Jones uitstekend is (‘gasten krijgen straks hier hun ontbijt’), maar dat het verder twee aparte bedrijven zijn.

Intussen is hij alweer doorgelopen naar de cocktailbar (‘we gaan vol inzetten op cocktails’), die doorloopt naar de serre. Achterin is plek voor private dining. “Maar als we hier vol zitten, kunnen alle deuren open en kunnen we de ruimte bij het restaurant betrekken.”

Eten bij Miss Jones

En wat gaan we zo eten bij Miss Jones? Rambaldo, met een grijns: “Alles wat ik lekker vind, luxe streetfood.” Hij pakt de menukaart erbij. “Eens even kijken, een paar van mijn favorieten dan. Ceviche van kabeljauw, taco van eend, popcorn shrimps. O ja, we maken hier sushibonbons, zit wel nori in, maar veel minder, zodat je de andere ingrediënten beter proeft. De voorgerechten zijn vooral om te delen, de hoofdgerechten kun je lekker voor jezelf houden.”

Dan vist hij zijn i-Phone uit zijn broekzak. “Je bent de eerste aan wie ik dit laat zien.” Op het plaatje staan gouden kooien versierd met bloemen. In de ‘de vogelkooitjes’, zoals hij ze noemt, staan ronde bankjes. “Zie je die dames er al helemaal voor gaan zitten? Die willen natuurlijk hun foto op Instagram zetten. Ik zeg je: die kooitjes worden booming!”

Miss Jones, Stationsplein 8. Vanaf 16 november dagelijks geopend van 16.00 tot 0.00 uur. Vanaf december open van 07.00 tot 0.00 uur. Meer informatie: www.miss-jones.eu

Onze redactie biedt u dit verhaal uit de Den Haag Centraal van donderdag 04 november 2021 gratis aan. Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten. Of neem een (proef)abonnement.

Bekijk meer van