Ravioli Brothers: nieuw boetiekhotel met kakelverse pasta’s

Het familiebedrijf Ravioli Brothers aan de Herengracht is nog maar net open, maar het loopt er nu al storm, vooral dankzij het belangwekkende parmezaan-wiel. En het inmiddels volgeboekte boutique hotel.

Door

Twee jaar geleden verkocht hij stamppotten via Thuisbezorgd, nu is hij een heuse traiteur. Michiel van Helvert uit Voorburg opende twee weken geleden samen met zijn broer Fabian en schoonzus Maxime het restaurant Ravioli Brothers aan de drukke Herengracht in Den Haag. Het pand heeft een hele transformatie doorstaan, al sinds Van Helvert het in 2019 aankocht. “Het was toen een bagelshop en boven lagen nog restanten van een shisha-lounge die nooit open is gegaan.”

Voor horecaondernemer Van Helvert betekende de eerste lockdown in 2020 de nekslag. Brasserie De Heeren, die hij samen met zijn vroegere compagnon was begonnen, moest daardoor twee weken na de opening alweer sluiten. Het bedrijf dreigde vervolgens failliet te gaan, maar toen was daar de steun van zijn familie. “Op het allerlaatste moment heeft mijn compagnon getekend om toch uit de zaak te stappen en toen is mijn familie erbij gekomen. We hebben geld kunnen ophalen en het kunnen afronden.’’

Twee jaar later was het tijd voor een nieuw concept: de Ravioli Brothers. Samen met zijn broer, ‘ondernemer’ in de drie grootste steden van het land, serveert Van Helvert nu verse pasta’s. De plannen voor een raviolibar had zijn broer al, maar nu kwam alles samen. Van Helvert: “Mijn broer heeft een keer op een veiling allemaal grote pastamachines gekocht, die heeft hij in zijn loods staan. Toen zei hij: ‘Waarom doen we niet alles in één concept? Jij kan dan de kaart zelf verder invullen zoals jij het wilt.’” Het was een gouden deal.

Truffel en parmezaan

Een hoogtepunt van de kaart is de truffelpasta, vertelt Van Helvert. “En we hebben een parmezaan-wiel staan. Dat is een halve Parmezaanse kaas waar de pasta vers in wordt bereid. Het wordt dan geflambeerd met grappa en verse truffel. Alle sauzen worden à la minute gemaakt, dus het is echt kakelvers. Voor ieder wat wils, maar de basis is pasta.”

Als het druk is in het restaurant, wordt het parmezaan-wiel richting de open keuken verplaatst. Zo kunnen de mensen meekijken. Van Helvert: “Het houdt je ook wel scherp, want mensen zien het meteen als het een zooitje is.”

Hotel

De grote motor achter het succes tot nu toe is hun boutique hotel direct boven het restaurant. Van Helvert: “We hebben echt een droomstart gehad. Sinds eind juni zijn we honderd procent volgeboekt voor de maanden juli en augustus. Wie had dat ooit gedacht?” Het succes kan hij af en toe nog niet bevatten. “We hebben nog niet eens promotie gedaan via de socials. We wilden eerst gewoon onze draai vinden met de pasta’s, dat is allemaal nieuw. We dachten: we geven onszelf gewoon twee maanden, en als alles staat, beginnen we pas met de promotie, zoals openingsacties.”

Momenteel wordt ook gewerkt aan een afhaalservice, maar een bezorgdienst zoals tijdens de lockdowns wil hij niet meer. “Dat staat dan zo voor de deur van je hotel de hele tijd, die scootertjes. Dat wil je niet.”

Ravioli Brothers Restaurant & Boutique Hotel, Herengracht 54. Klik hier voor meer informatie. 

Onze redactie biedt u dit verhaal uit de Den Haag Centraal van donderdag 21 juli 2022 gratis aan. Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

Standaardportret
Bekijk meer van