Burrata-imperium breidt langzaam uit tot over de stadsgrenzen

Hij wil ook wel een Italiaans strandpaviljoen openen, en horecazaken buiten Den Haag. Maar eerst krijgt Den Haag er een derde Burrata bij. “Italiaanse gezelligheid,” weet Damiano Piacenza.

Door

Damiano Piacenza staat voor een dichte deur. De mede-eigenaar van Burrata zoekt naar zijn sleutels. Nee, niet die van dit pand. “Er zouden hier binnen mensen aan het werk moeten zijn.” Even kloppen. Niemand. “Nou goed, dan maar koffiedrinken bij de buren.” Ondertussen houdt de Italiaanse horecaondernemer vanaf het terras van Bagels & Beans het grote hoekpand aan de Kortenaerkade nauwlettend in de gaten.

Het restaurant, dat tot voor kort Cortenaer heette, was twee jaar geleden nog in handen van Barend van Beek en Hubert Crijns. Volgens horecasite Missethoreca staken de heren, die voorheen drie strandpaviljoens aan het Zwarte Pad runden, zeven ton in het industrieel ogende interieur. En nu? Opeens weg? Piacenza is zoals altijd spaarzaam met zijn woorden als het over collega’s gaat. “Laat ik zeggen dat een van hen naar het buitenland is vertrokken voor de liefde.”

 

Foto’s: Winish Chedi

 

Nu mag Piacenza, een van de succesvolste horecaondernemers van de stad, ermee aan de slag. Op jonge leeftijd draaide hij mee in La Liguria, het restaurant van zijn vader aan het Noordeinde. Nadat die met pensioen ging, nam Damiano Piacenza samen met compagnon Chris Brosius de zaak over. Daarna opende hij in 2015 met drie zakenpartners de eerste Burrata, aan het Goudenregenplein. Twee jaar later volgde een Burrata-vestiging aan de Turfmarkt. Begin september is de grand opening van de derde Italiaanse zaak, aan de Kortenaerkade dus. Het geheim? “Italiaanse gezelligheid.”

Geen last van stress

Zijn ogen schieten opeens naar de overkant. “Verrek, er gaat iemand naar binnen.” Piacenza zet het op een rennen, het rode stoplicht negerend. De werkman die de zijdeur uitkomt, kijkt verbaasd op. Die deur blijkt gewoon open. Binnen staat de vrouw van Piacenza. “Zij houdt zich bezig met de inrichting,” verduidelijkt hij.

Tevreden dat hij wat kan laten zien, loopt hij al wijzend de ruimte rond. “Hier komt een grote bar waar je onder meer Italiaanse cocktails kunt drinken. Of een glas wijn. We hebben meer dan twintig flessen openstaan. Daarboven komt een entresol met een loopbrug en een private dining room achter glas voor maximaal twintig man.” Inclusief de bar is er ruimte voor tweehonderdvijftig zitplekken. Als het terras staat, kunnen er nog eens honderd mensen bij.”

 

Eigenlijk wil ik ook wel een strandpaviljoen openen. Ik ken geen Italiaanse strandtent in Den Haag, jij wel?
Damiano Piacenza (mede-eigenaar van Burrata)

 

Ondanks de drukte heeft Piacenza geen last van stress. “Hoezo? Dit is toch leuk om dit te doen?” Met dit bedoelt hij niet alleen zijn vier zaken. De Italiaan zit ook nog eens in de directie van Wine & Spirits, een importbedrijf van wijn en gedistilleerde dranken en heeft met zijn Liguria-team een tender van de gemeente gewonnen voor de verbouwing van het Sluiswachtershuis nabij het Zuiderstrandtheater. Het voormalige douanekantoor moet april 2020 opengaan. “Dat wordt heel bijzonder. Deels restaurant, deels traiteur. Zeg maar Eataly (de succesvolle Italiaanse foodformule, red.) in het klein.”

Burrata in de ‘Mall of the Netherlands’

Maar ook dat is nog niet genoeg. Hij lacht. “Ik heb mijn compagnons beloofd om het een jaar rustiger aan te doen. Ondertussen ben ik toch alweer aan het kijken in Voorschoten en het Westland.” Hij heeft het over de wijnbar/winkel in de ‘Mall of the Netherlands’, het nieuwe, overdekte winkelcentrum in Leidsenhage, dat de naam Gastrovino krijgt. “En eigenlijk wil ik ook wel een strandpaviljoen openen. Ik ken geen Italiaanse strandtent in Den Haag, jij wel? Nee, nou daarom. Maar dan wel een die het hele jaar kan blijven staan. In op- en afbouwen heb ik geen zin. Hoe concreet het is? Nou, laat ik zeggen dat er al wat zaadjes zijn geplant.”

Dit artikel wordt u gratis aangeboden. Wilt u meer Haags nieuws lezen? Neem dan een abonnement op DHC.

Bekijk meer van