Pazze e Pizze: bijzondere pizza’s in Chinatown

Vanuit Chinatown zijn Roos Carrieri en haar zoon Chen Chung bezig het publiek te veroveren met hun bijzondere stukken pizza’s. De punten worden op andere wijze bereid en met een ander deeg. Een uit Italië ingevlogen kok gaf les.

Door

In hartje Chinatown een Italiaans restaurant beginnen. Dat getuigt van lef! “Daar heb ik nooit bij stilgestaan,” reageert Roos Carrieri. “Ik voelde me hier heel welkom.” Met haar zoon Chen Chung opende zij in januari op het Rabbijn Maarsenplein het restaurant Pazze e Pizze.

Het warme welkom, benadrukt ze, dankt ze vooral aan Tan Do, eigenaar van het Vietnamese restaurant Little V er pal naast. “Tan zei steeds tegen me dat ik hier iets moest beginnen. De plek waar wij zitten, heeft nooit goed gelopen. Toen hij dat stuk erbij nam en erop aandrong om in een deel ervan een restaurant te openen, hebben we besloten het avontuur aan te gaan.”

Roos Carrieri en haar zoon Chen Chung. (PR)

Rossana, zoals haar officiële voornaam luidt, is de dochter van een Italiaanse vader en een Nederlandse moeder en heeft een talent voor de horeca. Dat bleek al toen ze als jong meisje werkte bij de Campari Beach Club op het Scheveningse strand. Door haar huwelijk met Chung kwam ze indertijd in een grote Chinese horecafamilie terecht. Samen met hem begon ze in 1996 restaurant De Basiliek, eerst op de Fluwelen Burgwal, later in de Korte Houtstraat.

Na hun scheiding ging ze daar alleen verder en ze is nu directeur-eigenaar. Die Chinese horecafamilie gaat overigens ver terug in de tijd. Zo was opa Chie-Kwong Chung  in de vorige eeuw eigenaar van restaurant Wo Ping in de Korte Poten.

Volop beweging

Op deze zonnige dag is er op het Rabbijn Maarsenplein, waar Carrieri sinds zeven jaar woont, volop beweging. Zo ook bij Pazze e Pizze. Het restaurant is gespecialiseerd in stukken pizza’s. De slices zijn er in vele smaken. Vandaag proeven wij een stuk pizza met asperges, en één met spinazie en ei.

 

Foto’s: PR

 

Carrieri: “In Rome eet je op deze wijze pizza. Deze hebben een heel andere bodem dan de doorsnee- pizza en je bereidt ze met heel ander deeg.” Er ging uitgebreid onderzoek vooraf aan het presenteren van de juiste pizza’s , vertelt ze. “We hebben vier weken door Italië gereisd, zijn ook nog in Berlijn geweest en hebben uiteindelijk een Italiaanse kok in laten vliegen die ons vier dagen les heeft gegeven.”

Pazze e Pizze, waar gasten aan de counter hun maaltijd bestellen en dat tevens aan huis bezorgt, heeft onder meer ook antipasti en een menu op de kaart staan. “Langzaam aan breiden we die verder uit. We willen het in elk geval betaalbaar en toegankelijk houden.”

Mede-eigenaar Chen Chung is net als zijn moeder van jongs af aan vertrouwd met de horeca. Zo werkte hij onder meer bij Seinpost in Scheveningen, kasteel Broekhuizen in Leersum, restaurant Vermeer in Amsterdam en het tweesterrenrestaurant Santceloni in Madrid. “Hij heeft een koksrondje in sterrenzaken gemaakt.”

Recessie

Haar andere zoon, Charli Chung, is ‘net zo’n horecamens’. Hij is weliswaar toneelregisseur en is nu voor zijn voorstelling ‘Caravaggio’ genomineerd voor de Jong Talent Prijs van de Bank Nederlandse Gemeenten, maar volgens Roos Carrieri ‘zou hij ook zo de horeca in kunnen’.

 

Het is hard werken als je een eigen zaak hebt, maar dat geldt ook voor de slager en de groenteman.
Roos Carrieri

 

Zij beschouwt De Basiliek als een soort leerschool. “Ik heb de recessie doorgemaakt en heb daar als ondernemer heel veel van geleerd.” Vijf jaar geleden vatte ze al het plan op om een Italiaans restaurant te beginnen. Dat de keuze op het Rabbijn Maarsenplein viel, is eigenlijk niet verwonderlijk. “Ik vind het een van de leukste plekken van Den Haag en ik was altijd al onder de indruk van het succes van Little V. Ik zag daar volle terrassen in de schaduw. Dat is uniek. Op het Plein en op de Grote Markt is men altijd op zoek naar de zon. Dat is hier niet het geval. Hier gaat het om het sfeertje.”

Met Pazze e Pizze wil Roos Carrieri ‘langzaam mensen veroveren’. “Chen is verantwoordelijk voor de totale kwaliteit. Het is hard werken als je een eigen zaak hebt, maar dat geldt ook voor de slager en de groenteman. En de horeca is een passie; het vak moet jou omarmen.”

Restaurant Pazze e Pizze, Rabbijn Maarsenplein 7, dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 22.00 uur. Meer informatie: www.pazzepizze.nl

Standaardportret
Bekijk meer van