Ook een streep door Special Olympics vanwege coronavirus

De Special Olympics, een nationaal sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking, gaan definitief niet door. Dat heeft het bestuur van de ‘spelen’ vandaag (25 maart) bekendgemaakt. Het evenement zou 12, 13 en 14 juni plaatshebben in Den Haag.

Door

‘De beslissing is genomen naar aanleiding van het verbod van de rijksoverheid op alle evenementen tot 1 juni 2020 om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.’ Dit schrijft het het bestuur van de Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2020, zoals het evenement voluit heet, in een verklaring.

‘Deze maatregel bemoeilijkt de realisatie van het grootschalige sportevenement zodanig, dat gekeken moet worden naar de mogelijkheden om het te verplaatsen naar volgend jaar.’

Afgelasting Special Olympics: ‘enorme teleurstelling’

‘De afgelasting van de Spelen in 2020 betekent een enorme teleurstelling voor iedereen die bij het evenement betrokken is. Dat geldt natuurlijk met name voor de meer dan tweeduizend deelnemers met een verstandelijke beperking. Zij hadden zich allemaal verheugd op een grootse openingsceremonie in het Cars Jeans Stadion. Ook keken zij uit naar alle krachtmetingen in twintig takken van sport.’

De spelen zouden worden gehouden op verschillende locaties in de stad. Van het Hofbad in Ypenburg tot de Sportcampus in het Zuiderpark en van de manege in Berestein tot het ADO-stadion in het Forepark.

Invictus Games

Vorige week werd er al een streep gehaald door de Invictus Games. Dit is een internationaal sportevenement voor gehandicapte militairen. Deze ‘spelen’ zouden van 9 tot 16 mei worden gehouden in Den Haag.

DHC-redacteur en columnist Casper Postmaa schrijft tijdens de coronacrisis een dagelijkse blog over het leven in Den Haag. Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten of neem een (proef)abonnement.

Standaardportret
Bekijk meer van