HTM laat trams en bussen vanaf 11 mei vaker rijden

De HTM laat vanaf maandag 11 mei structureel meer bussen en trams door de stad rijden. De meeste lijnen zullen vanaf volgende week op werkdagen (tot 20.00 uur) vier keer per uur in beide richtingen gaan rijden.

Door

Nu is dat nog maximaal drie keer per uur. De frequentie op de HTM-tramlijnen 6 (Leyenburg – Leidschendam) en 9 (Vrederust – Scheveningen) stijgt zelfs naar vijf keer per uur en die van bus 25 (Vrederust – Grote Markt) naar acht keer.

Medio maart sneed de HTM drastisch in de dienstregeling vanwege de uitbraak van het coronavirus. “Wij constateren echter dat de afgelopen weken steeds meer mensen gebruikmaken van bus of tram in de Haagse regio. Dat is merkbaar in alle lijnen. We hebben daarom recent incidenteel al een aantal extra ritten in de dienstregeling opgenomen. Maar omdat het belangrijk is dat reizigers afstand van elkaar houden in de voertuigen, gaat met ingang van 11 mei de frequentie op onze lijnen structureel omhoog,” aldus een woordvoerder.

Aangepaste richtlijnen bij HTM

De aangepaste richtlijnen voor het Haagse openbaar vervoer blijven wel van kracht, benadrukt de vervoerder. Zo blijven de lijnen bij elke halte stoppen en worden alle deuren automatisch geopend, zodat het gebruik van de stop- en deurknoppen niet nodig is.

Ook blijft de voorste deur van de bussen en van de oude roodbeige stadstrams gesloten om het besmettingsgevaar voor bestuurders te verminderen. Passagiers moeten dus in- en uitstappen via de overige deuren.

Meer weten over de krant Den Haag Centraal? Onze verkooppunten vindt u hier. Of bekijk de mogelijkheden van een (proef)abonnement op de krant en meldt u zich aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Standaardportret
Bekijk meer van