Time tot momo: vakantiegevoel volgens het boekje

‘Time to momo Den Haag en Scheveningen’ is een nieuwe reisgids over Den Haag. Met tips over de leukste plekjes, de lekkerste koffie, de fijnste hapjes. Keuze genoeg!

Door

Je gaat op reis en je neemt mee? Een fijn gidsje waarin de leukste adresjes uit de stad beschreven staan. Deze maand verscheen een reisboekje over Den Haag, samengesteld door Lorraine Wersing, in haar dagelijks leven onder meer (online)redacteur bij The Hague Partners, maar dus ook schrijver van ‘Time to momo Den Haag en Scheveningen’. We ontmoetten haar bij strandpaviljoen Zuid, niet toevallig een van de plekken die Wersing beschrijft in haar gids. “Na de yoga op donderdagochtend drink ik hier graag een cappuccino met havermelk.”

Zuid is een van de horecazaken die je bespreekt in de gids, hoe selecteer je die plekken eigenlijk?

“Door mijn werk hoor ik veel, maar ik fiets ook graag een rondje door de stad. Als zie ik dat er weer iets opent, ga ik even langs. Daarnaast struin ik het internet af naar tips. Overigens is de Haagse versie niet compleet nieuw. Mijn voorganger en collega die nu surfgidsen maakt en daarvan kan leven, heeft een paar jaar terug de eerste versie gemaakt en die vul ik aan.”

De Haagse stadsredacteur Lorraine Wersing stelde het nieuwe gidsje samen. | Foto: PR

Vroeger heetten deze boekjes toch ‘100%’?

“Klopt, maar dat procentteken was niet goed vindbaar op Google. Daarom is het nu ‘Time to momo’ geworden. Momo is overigens een zelfverzonnen woord van René Bego en Joyce Enthoven, de uitgevers van mo’media.”

In eerdere Haagse versies stonden al drie wandelroutes, daar is nu voor het eerst Scheveningen bij gekomen.

“Onze tips over Scheveningen waren wel al online te vinden, maar er gebeurt daar zo veel. Neem de Keizerstraat, daar had je een paar jaar geleden nog weinig te zoeken, net als op sommige delen van de boulevard. Tegenwoordig is het daar steeds leuker. Niet alleen horeca, maar ook leuke winkels.”

Wat opvalt: op de foto’s staan veel jonge, hippe mensen. Is dat ook jullie doelgroep?

“Niet per se. Het is vooral bedoeld voor mensen die van city hoppen houden, mensen die een stad willen leren kennen. Ik werk ook voor de VVV Den Haag, daar krijg ik vaak de vraag: waar ga jij koffiedrinken? Mensen vinden het leuk om adviezen van locals te krijgen. Dat is ook een voorwaarde van mo’media, dat de redacteur zelf in de stad woont.”

Nou, kom maar op. Wat moeten we nog ontdekken in Den Haag?

“Pfff. Wat zal ik kiezen? Goed, The Shore, de duurzame surfschool aan de Strandweg in Scheveningen. Als ik daar ben, krijg ik altijd een vakantiegevoel. Ze hebben er ook lekkere pannenkoeken trouwens. En Bleyenberg aan de Grote Markt, goede sfeer, lekkere kaart. Waar ik eveneens graag kom: café-restaurant September, ook aan de Grote Markt, vanwege de eenpersoonskaasfondue. Mijn vriend houdt niet van kaas, dus dan kan hij iets anders bestellen.”

Time to momo komt één keer per drie jaar uit. Dan loop je het risico dat je niet meer actueel bent. Twee restaurants die erin staan beschreven, zijn inmiddels gesloten.

“Dat blijft een gevaar, ja. En in deze coronaperiode is de toekomst nog onvoorspelbaarder geworden. Omdat we nu sneller willen updaten, is daarom een crowdfundingsactie gestart. Inmiddels hebben we al 77 procent van het totale bedrag binnengehaald. Wie meedoet, krijgt leuke beloningen. Zoals Stedenlust, een boek met foto’s uit al die steden waar we al jaren gidsen van maken, plus recepten van onze locals. Ik ben nog aan het nadenken over een recept.”

En hoe zit het online? Op een site of app kun je toch actueel blijven?

“Zeker. Wie ons gidsje in huis heeft, kan via een code achterin gratis de app downloaden. Die is altijd bijgewerkt.”

Oké, laatste ultieme tip.

“Wat veel mensen niet weten, is dat je via Booking.com een gratis gidsje van ons kunt bemachtigen. Wat je moet doen is: ga naar onze site, klik op hotels. Maak een keuze en dan wijst het zich vanzelf. Bij een boeking van 150 euro of meer krijg je een gids cadeau. Bij 75 euro de app.”

Meer informatie: www.timetomomo.com en https://crowdaboutnow.nl/campagnes/timetomomo

 

Bekijk meer van