Haagse vakantiehuisjes mogen weer in de verhuur

Vakantiehuisjes die beschikken over eigen sanitair mogen vanaf vrijdag 8 mei weer worden verhuurd of gebruikt door de eigenaren. Maar algemene sanitaire voorzieningen mogen nog niet open.

Door

Dat heeft de veiligheidsregio Haaglanden vrijdag bekendgemaakt. Het verbod op het gebruik van algemene sanitaire voorzieningen blijft gelden voor vakantieparken, kampeerterreinen, recreatieparken, natuurgebieden, jachthavens en stranden. Hiermee volgt Haaglanden de regio Hollands Midden die hiertoe vorige week al overging. Maandag gaan ook de basisscholen weer gedeeltelijk open. Ook worden de mogelijkheden om buiten te sporten aanzienlijk uitgebreid. Daarnaast gaan kappers en fysiotherapeuten weer aan de slag. De bibliotheken gaan weer open.

Maar iedereen moet mee blijven werken

Maar, waarschuwt de regio, ‘nergens echter is het business as usual‘. De afspraken over afstand houden blijven gelden. De plaatsvervangend voorzitter van de veiligheidsregio, Johan Remkes in een verklaring: ‘De inspanningen in de zorg zijn nog steeds groot, groter dan vóór de uitbraak van COVID-19. Bedenk wel, dat als de druk in de zorg weer zou oplopen, sommige van de in het vooruitzicht gestelde aanpassingen uitgesteld moeten worden of zelfs teruggedraaid. Ik reken er dus op dat iedereen zich verantwoordelijk gedraagt zodat we stapje voor stapje weer ruimte krijgen om de dingen te doen die we belangrijk of leuk vinden.’

Nieuwe testlocaties

Volgens Remkes is de situatie in de ziekenhuizen nu ‘beheersbaar’. ‘De hoeveelheid uitgevoerde testen in de veiligheidsregio Haaglanden is één van de grootste in heel Nederland. Dat zal de komende weken nog flink uitgebreid worden naar uiteindelijk 2000 per dag.’

 

Maar het is nergens business as usual.
Johan Remkes (burgemeester Den Haag)

 

Er worden nieuwe testlocaties ingericht. Met ingang van vrijdag zijn de bestaande locaties al open voor medewerkers in het onderwijs en de kinderopvang, voor gastouders en mantelzorgers.

In de verklaring van de veiligheidsregio staat verder dat een ‘beroep wordt gedaan op het eigen regulerend vermogen’ van bijvoorbeeld horeca en bioscopen. ‘Dit aspect moeten ondernemers en exploitanten dan ook nadrukkelijk meenemen in hun plannen voor de nieuwe inrichting van hun activiteiten’.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan op donderdag de krant DHC. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van