Zorgen over groencompensatie, maar uitbreiding Madurodam kan door

Het gaat nog steeds niet van harte, maar de uitbreiding van Madurodam kan zeer waarschijnlijk gewoon doorgaan.

Door

De helft van het stadsbestuur, GroenLinks en Groep de Mos, zijn eigenlijk tegen. Maar aangezien de vorige gemeenteraad voor heeft gestemd, vinden zij de kwestie een ‘gepasseerd station’. Wat nu voorligt, is het bestemmingsplan van de omgeving dat moet worden veranderd om de uitbreiding mogelijk te maken.

Insprekers gaven de gemeenteraad nog verschillende ontsnappingsmogelijkheden. Zo zouden de afspraken die in 2017 zijn gemaakt door Madurodam niet zijn nagekomen, zou de businesscase niet kloppen en zou de gemeente door het recente ‘stikstofbesluit’ nog helemaal onder de uitbreiding uit kunnen.

Behalve dat ze zorgen hebben over de afgesproken groencompensatie vertrouwen de bewonersorganisaties rondom de attractie er ook niet op dat het bij deze uitbreiding blijft. Verantwoordelijk wethouder Boudewijn Revis (VVD, stadsontwikkeling) verzekerde dat beide punten goed komen.

De groencompensatie is getoetst door de provincie, en de gemeenteraad heeft zelf vastgelegd dat er niet nóg een uitbreiding mogelijk is. Bij de laatste gemeenteraadsvergadering van het jaar deze week wordt een definitief besluit genomen.

 

Standaardportret
Bekijk meer van