Zeer waarschijnlijk eerste corona-patiënt in Den Haag

Een Haagse student is waarschijnlijk besmet met het coronavirus. Dat maakt de Universiteit Leiden bekend op haar website. Het zou om de eerste Haagse corona-patiënt gaan.

Door

Dit weekend kwam het corona-virus al heel dichtbij, met een besmetting in Delft, voor het eerst is het virus nu ook binnen de Haagse stadsgrenzen opgedoken. De student die besmet lijkt te zijn, verblijft in isolatie in het universiteitsgebouw aan het Anna van Buerenplein in Den Haag, meldt de Universiteit Leiden op een pagina met mededelingen voor studenten. Hij woont in dit gebouw en studeert aan het Leiden University College The Hague (LUC), dat hier is gevestigd.

De student voelde zich ziek na terugkeer uit Italië en nam contact op met de huisarts. Hij is getest op mogelijke besmetting met het coronavirus (Covid-19) en wacht op de uitslag van de tweede test. Het advies is om die uitslag thuis in isolatie af te wachten.

Geen extra maatregelen

Omdat het virus nog niet officieel is vastgesteld, neemt de universiteit op dit moment geen extra maatregelen. Wel zijn de andere bewoners van het gebouw aan het Anna van Buerenplein ‘uit voorzorg geïnformeerd over deze situatie’. Er wonen 400 studenten op de campus.

De definitieve uitslag laat nog even op zich wachten. De Universiteit Leiden laat weten die niet eerder dan morgen (woensdag) te hebben.

Voorkomen corona-virus

Op haar site geeft de universiteit studenten advies over hoe je voorkomt dat een (corona-)virus zich verder verspreidt.

Meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant DHC bij een van onze verkooppunten of neem een (proef)abonnement

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van