Vier grote locaties voor nieuwe coronaprik

Vanaf maandag 19 september kunnen mensen de volgende prik krijgen tegen het coronavirus. De GGD Haaglanden handhaaft in de regio vier grote locaties in Den Haag, Delft, Zoetermeer en ’s-Gravenzande.

Door

De nieuwe ronde coronaprikken gebeurt met een vernieuwd vaccin dat volgens de GGD een ‘nog betere werking’ heeft tegen de nu circulerende varianten van het virus. Een extra prik moet voorkomen dat het land in het najaar weer te maken krijgt met een coronagolf. De afdeling Haaglanden verwacht dat zij zo’n 25.000 tot 30.000 prikken per week kan zetten.

Om de nieuwe vaccinatieronde zo efficiënt mogelijk te maken, prikt de GGD alleen op de vier grote locaties in de regio: het voormalige Rode Kruis Ziekenhuis aan de Sportlaan in Den Haag, Voetbalvereniging Delfia (Mozartlaan) in Delft, het Boerhaavegebouw (Boerhaavelaan) in Zoetermeer en Zalencentrum De Brug (Kon. Julianaweg) in ’s-Gravenzande. Hier zal zeven dagen per week geprikt worden, op afspraak. Dit betekent dat de kleinere vaccinatielocaties in de regio tijdelijk dichtgaan.

Annette de Boer, directeur Publieke Gezondheid GGD Haaglanden, heeft er vertrouwen in. “We willen de inwoners van de regio Haaglanden de gelegenheid geven de herhaalprik met het vernieuwde vaccin te komen halen. Omdat we zeven dagen per week en per dag ook langer geopend zijn, hebben we veel ‘prikcapaciteit’. Ik zie de najaarscampagne dus positief tegemoet. Onze mensen zijn er klaar voor!”

Afspraak coronaprik

Mensen kunnen een afspraak maken als ze een uitnodigingsbrief hebben ontvangen. Het eerst aan de beurt zijn mensen met een verhoogd risico op ernstige ziekte als zij besmet raken. Deze mensen krijgen het eerst een uitnodiging van het RIVM. Dat wordt uitgebreid met mensen ouder dan zestig jaar die jaarlijks ook een uitnodiging krijgen voor de griepprik. Mensen jonger dan zestig die ook de griepprik krijgen, ontvangen een uitnodiging via de huisarts.

Zorgmedewerkers met patiëntencontact krijgen tegelijk met deze eerste groep een uitnodiging voor een nieuwe prik om de ‘hoogrisicogroepen’ te beschermen.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

Standaardportret
Bekijk meer van