New Yorkse topadvocate opent chocoladewinkel in Duinoord

Toen haar man in Brussel een baan kreeg aangeboden, liet de New Yorkse topadvocate Tlalit Packer zich omscholen tot chocolatier. Nu maakt ze verfijnde bonbons in haar atelier en chocoladewinkel ADEA aan de Laan van Meerdervoort.

Door

‘Maar wie heb je dan eigenlijk gered vannacht?’, vroeg haar vader verbolgen. Die ochtend was Tlalit Packer (44) na het afronden van haar dossier om vijf uur in de taxi gesprongen. Na een korte douche ging ze weer terug naar haar werkplek aan Fifth Avenue in New York. “Ik had al een tijdje de signalen genegeerd, ook al werkte ik vier dagen sinds mijn kinderen er waren, de stress bleef.”

Packer, werkzaam voor het gerenommeerde advocatenkantoor Weil, Gotshal & Manges, was gespecialiseerd in belastingrecht en maakte naar eigen zeggen rijke mensen rijker. “En waarom eigenlijk? Mijn vader had gelijk. Daarna heb ik een tijdje rust genomen. Ho, wacht even, hoor.” Ze wipt van haar gele stoel en loopt naar haar atelier, waar honderden bonbons liggen uitgestald. “Net op tijd,” mompelt ze. In haar hand een ovenplaat met warme cinnamon rolls. “Zijn mijn kinderen gek op. Thuis noemen we ze Swirls. Ze zeiden: ‘Mam, dit moet je ook in winkel gaan verkopen’.”

Krullenbos

Het is moeilijk voor te stellen dat deze voormalige rechtenstudent aan de New Yorkse Columbia University, een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld, hier aan de Laan van Meerdervoort 191 sinds half mei een chocoladewinkel en –atelier bestiert: ADEA. Aan de andere kant: ook in Amerika liep ze om voor de beste chocolatiers. Maar toen haar man een baan kreeg aangeboden in België, ja, toen kreeg ze het chocoladevirus pas goed te pakken. Ze schuift een bordje bonbons naar voren. Onder haar grote, witte koksmuts komt een grote krullenbos tevoorschijn. “Deze heb ik net gemaakt. Ze zijn gevuld met een ganache van venkeI en Iraanse saffraan. En dit is een hazelnootpraline. Het geheim van een goede bonbon is de dunne buitenkant en een flinke vulling. Als je te hard moet bijten, dan kan het bijna niet anders dan dat ie uit de fabriek komt. Ik kies altijd voor de beste kwaliteit.”

[Tekst gaat verder onder afbeelding.]

| Foto: DHC/Elise Fluijt

In België zat de advocate allesbehalve stil, maar haar professie liet ze voor wat het was. Ze deed een master Science of Education aan de Universiteit van Leuven (‘veel minder posh dan de Columbia University’) en voedde haar vier kinderen op. Soms stelde ze zich voor hoe het was om ergens anders te wonen dan België. “Kreeg ik het benauwd van. Serieus, I just love chocolate.” In het plaatsje Tervuren, net buiten Brussel, zat haar favoriete chocoladewinkel. “Op een dag stapte ze naar binnen en vroeg: ‘Kan ik hier stage lopen?’ De eigenaar keek niet eens verbaasd. ‘Natuurlijk,’ zei hij. ‘Maar je moet eerst naar school.’

Cum laude

Op een papiertje noteerde hij de naam van de school. Er was wel een probleempje: de lessen waren in het Frans en Packer sprak geen woord Frans. “Ik dacht: als mijn vriendin die wel Frans spreekt, het nu voor elkaar krijgt dat in elk geval het toelatingsgeld betaald is, dan ben ik tenminste binnen.” De mevrouw van het secretariaat vroeg om haar diploma’s en bekeek met grote ogen het certificaat waar ‘master of law, cum laude, Columbia University’ op stond en vroeg: Weet u zeker dat u hier moet zijn?’

Maar Packer was vastberaden. “Mijn klasgenoten moesten weleens grinniken om mijn steenkolenfrans. Ik dacht: prima, zo voelen mensen zich dus die niet tot de elite behoren. Het was een nederige ervaring.”

Chocoladewinkel ADEA

Na tien jaar Brussel vond haar man wederom een nieuwe job, nu in

de buurt van Den Haag. En Packer, die na het afronden van de school nog veel meer chocoladecursussen volgde, durfde het hier eindelijk aan om een eigen chocoladewinkel te openen met een acroniem als naam. “ADEA bestaat uit de initialen van mijn vier kinderen.”

Daarna, bijna lyrisch: “How come nobody knows how amazing The Hague is? Je hebt hier alles: parken, zee, cultuur, restaurants. En toch is het niet zo druk als Amsterdam. Oh nee, ik moet er ook niet aan denken om weer terug te gaan naar New York. Duinoord is een fijne buurt. De mensen hier nemen de tijd voor een praatje. Ik heb al zoveel leuke gesprekken gehad. Ik red nog steeds geen levens, maar ik geef klanten wel een doosje geluk mee naar huis.”

ADEA Chocolate, Laan van Meerdervoort 191. Meer informatie: www.adeachocolate.com

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

Bekijk meer van