Kledingbank in Mariahoeve voorlopig gered

Er gloort weer hoop voor de Kledingbank in Mariahoeve. Een private investeerder (die anoniem wil blijven) meldde zich bij de Kledingbank met een donatie.

Door

Een anonieme schenker heeft de Kledingbank (Robijnhorst) een donatie gegeven waarmee het de komende maanden tóch de huur kan betalen. Ook heeft de gemeente toegezegd om de stichting te helpen een financieel plan op te stellen.

Hiermee is de stichting voorlopig gered van sluiting. De Kledingbank, een bijna gratis voorziening waar mensen met een minimuminkomen of in financiële moeilijkheden kleding kunnen krijgen, kwam deze zomer in acute financiële problemen. Dit gebeurde nadat het subsidiepotje van het stadsdeelkantoor leeg raakte. De stichting kon de huur van de winkel aan de Robijnhorst niet meer betalen. Sluiting leek onvermijdelijk.

Definitieve oplossing voor Kledingbank

Medio juli berichtte deze krant over dit ophanden zijnde einde. Hierop meldde zich een private investeerder (die anoniem wil blijven) bij de Kledingbank met een donatie. ‘Deze gift geeft ons niet alleen de kans om een aantal maanden door te gaan met zoeken naar een definitieve oplossing, maar de vrijwilligers zien dit ook als erkenning voor hun inzet en werk,’ schrijft de Kledingbank op haar Facebookpagina.

Hier kwam het nieuws bij dat burgemeester Pauline Krikke, in antwoord op vragen van Groep de Mos-raadslid Janice Roopram, ook aangeeft tot een definitieve oplossing te willen komen. Er wordt nu gewerkt aan een plan van aanpak, tot tevredenheid van Roopram. “Dit voorkomt sluiting en veel Hagenaars die in armoede leven zijn hiermee geholpen.”

Standaardportret
Bekijk meer van