Werkzaamheden in Westduinpark: schelpen en asfalt in plaats van zand

Op verschillende plekken in het Westduinpark gaat de gemeente deze maand de zandpaden vervangen door asfalt of schelpenpaden.

Door

Ook worden de toegangspoortjes van het Haagse Westduinpark veiliger. Met deze ingrepen wil het stadsbestuur het natuurgebied beter bereikbaar maken voor ouderen, mindervaliden en ouders met een kinderwagen.

Om de duinen en de natuur meer ruimte te geven in het Westduinpark zette de gemeente de afgelopen jaren juist een aantal paden om van asfalt naar zand. Hierop ontstond kritiek van omwonenden, omdat zij minder goed konden lopen over het zand.

Westduinpark toegankelijker

De gemeente besluit daarom nu een aantal paden weer toegankelijker te maken. Het gaat om het pad dat aansluit op de keerlus van tramlijn 12 aan het Markenseplein in Duindorp, het gebied rond de fietsenstalling bij strandslag 10, het pad aan de Laan van Poot ter hoogte van de Sniplaan, de opgangen bij de Nieboerweg en de Houtrustweg in de Bosjes van Poot en het pad en deelgebied ‘de Plak’ tussen het Fuutpad en het Kwartelpad. De werkzaamheden beginnen deze week en duren tot eind november. De paden waar de gemeente aan de slag gaat, zijn in deze periode niet of moeilijk toegankelijk.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant Den Haag Centraal (DHC) bij een van de verkooppunten of neem nu een (proef)abonnement. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro. 

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van