Wat heeft Den Haag Centraal in 2019 te bieden?

De kop is eraf. Het nieuwe jaar is begonnen en de redactie van Den Haag Centraal blikt vooruit. De krant behoudt haar vertrouwde gezicht en indeling, maar een paar zaken veranderen.

Door

Op pagina 6 verschijnt nog tot en met 31 januari de serie ‘Onzichtbaar dakloos’. Dit is een reeks gesprekken met jonge Haagse daklozen van de hand van Mieke van Dixhoorn. Aansluitend start in februari ‘Den Haag vanuit de lucht’, een serie luchtfoto’s van de Haagse fotograaf Gerhard van Roon.

Vanaf nu maken we één in plaats van twee sportpagina’s; de sportcolumn van Marcel Verreck verschijnt niet langer. Daardoor komt er meer ruimte voor onder andere opiniestukken.

In de sectie CityLight verschijnt een societyrubriek. Jasper Gramsma zal daarin de high en minder high society van de stad volgen. De wisselcolumns van Willem Post (internationaal), Emilie Bolsius (medisch), Emmy van der Woude (onderwijs) en Raymond de Mooij (juridisch) verhuizen van CityLight naar de nieuwspagina’s.

DHC begint met een nieuwsbrief

Ook dit jaar worden de activiteiten op internet uitgebreid. Binnenkort komen we met een wekelijkse digitale nieuwsbrief. Via de website kunt u zich hierop abonneren.

 

In februari starten wij met de serie ‘Den Haag vanuit de lucht’, een reeks luchtfoto’s van de fotograaf Gerhard van Roon.

 

Verder wijst de redactie u, lezer, nogmaals op onze vorig jaar geheel vernieuwde website. Die biedt, behalve een selectie uit de krant, ook geregeld stukken die speciaal voor de site zijn geschreven (en die dus niet in de krant staan). Het gaat dan bijvoorbeeld om berichten die we eerder willen brengen dan de dag waarop de krant verschijnt. Of juist nieuws dat ná het zakken van de krant is binnengekomen. Alle reden dus om de website geregeld te bezoeken!

Tot slot de beste wensen. Dat 2019 voor alle lezers van DHC (en voor onszelf) een mooi en nieuwswaardig jaar mag worden!

Herman Rosenberg,
hoofdredacteur

 

Standaardportret
Bekijk meer van