Werk aan spoor Lijnbaan: omleiding lijnen 2, 3 en 4

Tramreizigers in de binnenstad krijgen in de eerste week van augustus te maken met omleidingen en extra reistijd. Vanwege werkzaamheden op de Lijnbaan rijden de lijnen 2, 3 en 4 van zaterdag 3 tot en met zaterdag 10 augustus een andere route door het centrum.

Door

De HTM gaat de sporen op de Lijnbaan bij HMC Westeinde en op de Noord-West Buitensingel aanpakken. Als gevolg hiervan rijden de lijnen 2 en 4 niet de eigen route tussen de haltes De la Reyweg en het Centraal Station (CS). Op de kruising van de Loosduinsekade met de Monstersestraat wijken de lijnen van de eigen route af door gebruik te maken van het spoor van lijn 11.

Via de Haagse Markt, Station Hollands Spoor, de Bierkade en de Kalvermarkt rijden tram 2 en 4 naar CS om vanaf daar hun eigen routes te vervolgen. De haltes HMC Westeinde, Brouwersgracht en Grote Markt en Spui (beide in de tramtunnel) vervallen.

Lijn 3

Lijn 3 (Loosduinen – Zoetermeer) blijft wél van de tramtunnel gebruikmaken. Deze lijn is van 3 tot en met 10 augustus in tweeën geknipt. Lijn 3 uit Zoetermeer rijdt de eigen route tot en met de halte Brouwersgracht. Hier is een tijdelijk eindpunt voor lijn 3, waarna de tram terugrijdt naar Zoetermeer.

De tram uit Loosduinen rijdt vanaf de Waldeck Pyrmontkade via de route van lijn 16 (door de Vondelstraat en langs de Grote Kerk) naar CS en verder naar station Laan van NOI. Hier keert lijn 3 om terug te rijden naar Loosduinen. Omdat op dit stuk van lijn 3 tijdelijk de oude rood-beige trams rijden en de halte Fahrenheitstraat hiervoor niet geschikt is, vervalt deze stop tussen 3 en 10 augustus. Bekijk hier een kaart met de omleidingsroutes van lijn 2, 3 en 4.

Pendelbus naar ziekenhuis

Lijn 6, die ook door de tramtunnel rijdt, ondervindt geen hinder van de werkzaamheden aan de Lijnbaan. Wel zijn er gevolgen voor bus 25 (Grote Markt – Vrederust). Die lijn krijgt in de omgeving van de Prinsegracht mogelijk last van extra verkeersdrukte. De HTM waarschuwt daarom dat de reistijd kan toenemen.

Omdat HMC Westeinde moeilijk bereikbaar is, rijdt er een gratis pendelbusje tussen de halte De la Reyweg en de ingang van het ziekenhuis.

 

Standaardportret
Bekijk meer van