Koningstunnel eind augustus weer open

De Koningstunnel onder het Centraal Station gaat op maandag 26 augustus weer open voor het autoverkeer. Dat is vijf weken eerder dan gepland, zo maakten de wethouders Richard de Mos (Hart voor Den Haag, buitenruimte) en Robert van Asten (D66, verkeer) bekend.

Door

De Koningstunnel is sinds 1 maart dicht in verband met renovatie. Die was nodig omdat de tunnel niet meer voldeed aan de aangescherpte eisen voor tunnelveiligheid, de Wet aanvullende regels veiligheid wegtunnels. Zo zijn alle installaties (verlichting, ventilatie, vuilwaterpompen, camera’s en noodtelefoons) vernieuwd. Ook zijn er bij de ingangen van de 750 meter lange tunnel slagbomen aangebracht.

Wethouder De Mos is blij dat de werkzaamheden ‘zeer spoedig verlopen’, waardoor de opening van de tunnel nu ruim een maand eerder zal plaatshebben dan verwacht. “Dat is goed nieuws voor mooie evenementen in de binnenstad zoals Cirque du Soleil en Prinsjesdag (beide in september, red.).”

Ingrijpende gevolgen

De afsluiting van de Koningstunnel, die de Lekstraat met de Koningskade verbindt, heeft ingrijpende gevolgen voor het verkeer in de binnenstad. Zo moeten dagelijks zo’n twintigduizend automobilisten een alternatief zoeken. Ook de bussen 20 en 29 maken gebruik van een omleidingsroute, waardoor de reistijd op deze lijnen is toegenomen.

Standaardportret
Bekijk meer van