Route lijn 19 wordt ingekort

Lijn 19 (Leidschendam – Delft) rijdt tot en met zondag 24 november niet meer tussen de halte Weigelia en ziekenhuis HMC Antoniushove in Leidschendam.

Door

Als gevolg van de grootscheepse renovatie van winkelcentrum Leidsenhage (zie kader) kunnen de sporen van lijn 19 in Leidschendam voorlopig niet gebruikt worden. Dit betekent dat de haltes Leidsenhage en HMC Antoniushove vervallen.

De HTM zet een gratis pendelbus in tussen de halte Weigelia en het ziekenhuis. Deze vervangende bus rijdt tijdens de openingstijden van de poliklinieken en de bezoekuren van het ziekenhuis. De dienstregeling van lijn 19 tussen Weigelia en het andere eindpunt, Delft Station, blijft ongewijzigd.

De verbouwing van winkelcentrum Leidsenhage heeft geen invloed op de dienstregeling van de tramlijnen 2 en 6.

Lijn 19 naar TU Delft

Ook aan de kant van Delft wordt gewerkt aan de route van lijn 19. Het is de bedoeling dat de tram begin 2021 doorgetrokken wordt van het Delftse NS-station naar de campus van de Technische Universiteit (TU). De rails en haltes tussen de binnenstad van Delft en de ‘Technopolis’ liggen er al jaren, maar omdat de Sint Sebastiaansbrug niet geschikt is voor het zware HTM-materieel, kunnen de trams er nog geen gebruik van dit traject maken. Lijn 19 eindigt nu noodgedwongen bij het station.

Na jaren van politiek gesteggel over de kosten van de brugvervanging, is de gemeente Delft dit voorjaar eindelijk begonnen met de sloop van de oude brug, die de TU-wijk met het centrum van Delft verbindt. De werkzaamheden om de Sint Sebastiaansbrug geschikt te maken voor Randstadrail-voertuigen zijn nu in volle gang. Oorspronkelijk was de bedoeling dat lijn 19 vanaf 2008 al naar de TU-wijk zou rijden.

Meer informatie: www.htm.nl/reisinformatie/tram-19

 

Mall of the Netherlands opent medio 2020

Winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam wordt ingrijpend gerenoveerd. Als medio 2020 de verbouwing afgerond is, verandert de naam van het complex in Mall of the Netherlands. Dit moet het grootste winkelcentrum van Nederland worden, een overdekt shopwalhalla met ruim tweehonderd winkels. Ook opent er bioscoop Kinepolis met tien zalen, voorzien van hypermoderne beeld- en geluidssystemen en ruim 2200 stoelen. Fresh!, de versmarkt van The Mall of the Netherlands, opende eerder dit jaar.

Lees meer
Standaardportret
Bekijk meer van