Lijn 1 rijdt vanaf 11 februari weer naar Scheveningen

Tramlijn 1 rijdt vanaf maandag 11 februari weer de gehele eigen route tussen Delft Tanthof en het Zwarte Pad.

Door

De werkzaamheden aan de Scheveningseweg zijn zo goed als afgerond. Lijn 1 kan daarom weer gebruik kan maken van het spoor tussen de binnenstad en Scheveningen.

De buslijnen 31 en 61, die nu nog een deel van de route van lijn 1 overnemen, vervallen per 11 februari. Dit geldt ook voor de tijdelijke halte bij de Grote Kerk, waar de tram 1 de afgelopen maanden zijn eindpunt had.

De HTM begon eind augustus vorig jaar met het vervangen van de tramsporen en -haltes aan de Scheveningseweg. De rails en haltes moest de vervoerder geschikt maken voor de nieuwe, bredere en zwaardere trams. Gedurende de werkzaamheden reed lijn 1 niet meer tussen het centrum en het Scheveningse Noorderstrand. De rails aan de Scheveningseweg en de haltes Vredespaleis, Ary van der Spuyweg, Adriaan Goekooplaan, World Forum, Frankenslag en Duinstraat zijn inmiddels vernieuwd.

Bomen langs trambaan lijn 1

Ook zijn aan weerszijden van de trambaan 164 nieuwe bomen geplant, die de gekapte exemplaren vervangen.

Terwijl de nieuwe trambaan werd aangelegd, vernieuwde de gemeente ook het wegdek van de Scheveningseweg. Recent is ook besloten het nu nog betegelde fietspad aan de zijde van Zorgvliet te asfalteren.

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van