Utrechtsebaan nog zeven weekenden afgesloten

De Utrechtsebaan is de komende weekenden dicht tussen afrit 2 (Centraal Station) en het kruispunt met de Zuid-Hollandlaan. Dat is nodig omdat er dan wordt gewerkt aan de verbreding van de overkapping over de snelweg (A12).

Door

Het gedeelte van de Utrechtsebaan bij de Malietoren is na afgelopen weekend ook alle weekeinden tot 23 maart afgesloten. Uitzondering is zondag 8 maart. De snelweg is dan wél (delen van de dag) geopend in verband met de hardloopwedstrijd CPC Loop.

Verder is de verkeersader ook de komende zeven weken dicht in de nacht van woensdag op donderdag, van 22.00 tot 05.00 uur. Verkeer vanuit Amsterdam en Utrecht wordt tijdens de afsluiting al op het Prins Clausplein omgeleid richting de Sijtwendetunnel en de N14.

Verkeer vanuit Rotterdam wordt omgeleid via de N211 (Wippolderlaan). De Boslaan aan de kant van het Haagse Bos (stad in) richt de gemeente in als tijdelijke weg. Verder staan er informatieborden rond het werkterrein die fietsers en voetgangers de weg wijzen.

Overkapping Utrechtsebaan

De gemeente maakt de komende maanden de overkapping bij de Malietoren over de Utrechtsebaan ongeveer 25 meter breder. De oversteek krijgt struiken en bomen, waardoor de natuurlijke uitstraling van het gebied vergroot wordt.

De nieuwe overkapping bij de Malietoren. Artist’s impression: Gemeente Den Haag

Op de overkapping komt een fiets- en voetpad. Samen met de overkapping van de Utrechtsebaan krijgt ook de Koekamp een flinke opknapbeurt.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor een (proef)abonnement en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Standaardportret
Bekijk meer van