Wethouder past plan voor Koekamp aan

Maar de kritiek is niet verstomd; zaterdag (20 januari) is er een demonstratie.

Door

Het plan voor een herinrichting van de randen van de Koekamp is aangepast. De nieuwe tweerichting-fietspaden worden minder breed en er worden minder bomen gekapt. Dat blijkt uit een aangepast voorstel van wethouder Boudewijn Revis (VVD, buitenruimte). Maar de kritiek is niet verstomd; zaterdag (20 januari) is er een demonstratie.  

Vorig jaar riepen de plannen veel weerstand op in de gemeenteraad en bij de actiegroep SOS Den Haag. In het nieuwe voorstel van Revis worden de geasfalteerde fietspaden in de zones langs de Boslaan en Bezuidenhoutseweg niet vier maar 3,5 meter breed. Bovendien worden ze gedeeltelijk uitgevoerd in ‘halfverharding’, zodat de boomwortels minder schade oplopen. De ingrepen vereisen nu de kap van dertien bomen, vooral langs de Bezuidenhoutseweg (was eerder negentien).

Protest

SOS Den Haag vindt nog steeds dat de Koekamp door de nieuwe fietspaden en het verkleinen van de hertenkamp te veel wordt ‘opgeknipt’. Als de gemeente de fietsroutes wil verbeteren zou er eindelijk werk moeten worden gemaakt van een overkluizing van de Utrechtsebaan, zodat er een directe verbinding ontstaat tussen de Maliebaan en het fietspad door het Haagse Bos, vindt de actiegroep. SOS roept tegenstanders op zaterdag te komen demonstreren. De protestbijeenkomst begint om 14.00 uur aan de Bezuidenhoutseweg, tegenover het Koningin Julianaplein.   

Volgens de gemeente zijn de plannen nodig om een behoorlijke fietsroute langs de Bezuidenhoutseweg te kunnen aanleggen. Tevens zou de gedeeltelijk afgesloten Koekamp meer een ‘stadspark’ moeten worden en meer verbindingen moeten krijgen met de omgeving. 

SOS Den Haag roept tegenstanders op zaterdag te komen demonstreren. De protestbijeenkomst begint om 14.00 uur aan de Bezuidenhoutseweg, tegenover het Koningin Julianaplein.   

| Foto: DHC

Dit artikel wordt u gratis aangeboden. Wilt u meer lezen? Neem dan een abonnement op DHC.

Standaardportret
Bekijk meer van