Ruim een maand werkzaamheden rond Azaleaplein

Het verkeer rond de Laan van Eik en Duinen en het Azaleaplein moet de komende weken rekening houden met omleidingen en afsluitingen.

Door

Tot en met zaterdag 8 juni is de Laan van Eik en Duinen tussen de Druivenstraat en de Laan van Meerdervoort dicht. Vanaf dinsdag 11 juni tot en met vrijdag 19 juli gaat de gemeente aan de slag op de Laan van Meerdervoort tussen het Azaleaplein en de Goudenregenstraat.

De herinrichting van de Laan van Eik en Duinen is al bezig. | Foto: Winish Chedi

De rijbaan richting het centrum is dan afgesloten voor auto’s en fietsers. De gemeente gaat de afgesloten wegen opnieuw inrichten om ze veiliger te maken voor fietsers. Ook vervangt het stadsbestuur de verkeerslichten op het kruispunt van het Azaleaplein en de Laan van Meerdervoort.

Omleidingen

De snelste omleidingsroute voor doorgaand verkeer gaat via de Thorbeckelaan, de Mient, de Kamperfoeliestraat en de Goudenregenstraat. Fietsers worden omgeleid via de Laan van Eik en Duinen, de Vlierboomstraat en de Goudenregenstraat.

Kaart: Gemeente Den Haag

Woningen en bedrijven blijven volgens de gemeente goed bereikbaar tijdens de werkzaamheden. Om het tankstation aan het Lijsterbesplein toegankelijk te houden, wordt de Lijsterbesstraat tijdelijk een tweerichtingenstraat.

Lijn 3

De werkzaamheden aan de Laan van Meerdervoort hebben geen invloed op de dienstregeling van lijn 3.

 

Standaardportret
Bekijk meer van