Rijksstraatweg Wassenaar (N44) drie weekenden dicht

De snelweg A44 en de provinciale weg N44 (Rijksstraatweg) in Wassenaar zijn dit najaar drie weekenden afgesloten. Rijkswaterstaat gaat er nieuw asfalt leggen en herstelwerkzaamheden uitvoeren.

Door

De werkzaamheden hebben plaats tussen het transferium ’t Schouw in Leiden en de Landscheidingsweg (N448) in Den Haag. Dit deel van de Rijksstraatweg is afgesloten van vrijdag 13 september 21.00 uur tot maandag 16 september 05.00 uur, van vrijdag 18 oktober 21.00 uur tot maandag 21 oktober 05.00 uur en van vrijdag 1 november 21.00 uur tot maandag 4 november 05.00 uur. Alle rijstroken zijn dan dicht.

Automobilisten die in deze weekenden van Den Haag naar Leiden of Amsterdam willen, worden omgeleid met gele borden en informatiepanelen. De snelste omleidingsroute tussen Den Haag en Leiden gaat via de A12 en de A4. Verkeer vanuit Den Haag naar Wassenaar kan het beste via de Wittenburgerweg, de Groot Haesebroekseweg en de Van Zuylen van Nijeveltstraat rijden.

 

Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk, maar zorgen voor extra overlast.
Wassenaarse wethouder Caroline Klaver (VVD, verkeer)

 

Volgens Rijkswaterstaat moeten automobilisten rekening houden met een vertraging van tien tot dertig minuten. De Wassenaarse wethouder Caroline Klaver (VVD, verkeer) legt verder uit. “Bij dit soort werkzaamheden komt weer naar voren hoe kwetsbaar onze gemeente is als het gaat om bereikbaarheid. Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk, maar zorgen voor extra overlast. Wij willen onze inwoners zo goed mogelijk informeren om de hinder te beperken.”

Streekbussen

De streekbussen van Arriva (lijn 90) rijden tijdens de werkzaamheden een omleidingsroute en stoppen niet op de haltes Lange Kerkdam, Rust en Vreugdelaan, Houtlaan, Kerkehout, Viaduct, Louwman Museum, Laan v Clingendael, Willem Witsenplein en Boslaan. Lijn 90 rijdt vanaf Wassenaar via de Van Oldenbarneveldweg, Stoeplaan, Wittenburgerweg, Laan van NOI en de Prins Clauslaan naar het Centraal Station.

Verder is het Shell-tankstation aan de Rijksstraatweg gesloten. De fietspaden en ventwegen blijven wel toegankelijk.

Meer informatie: www.vananaarbeter.nl, www.arriva.nl en www.ebs-ov.nl

Wilt u meer weten over DHC? Kijk hier voor een (proef)abonnement en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

Standaardportret
Bekijk meer van