Omleidingen voor tram en bus rond Koningsdag

De HTM rijdt op woensdag 26 en donderdag 27 april een gewijzigde dienstregeling vanwege festival The Life I Live en Koningsdag.

Door

Op Koningsnacht (26 april vanaf 18.00 uur) rijdt de HTM om de binnenstad heen. Dit geldt niet voor de trams die door de tramtunnel rijden; lijn 2, 3, 4 en 6 rijden wel de eigen route, al komt de halte Grote Markt te vervallen vanwege de verwachte drukte. Halte Spui blijft wel open. Zo hoopt de vervoerder de bezoekersstromen beter te controleren.

Voor de tramlijnen 1, 15, 16 en 17 en voor de buslijnen 22, 24 en 28 wijzigt de route in en rond het centrum, waar woensdagavond het muziekfestival the Life I Live plaatsheeft. Lijn 1 rijdt tussen Scheveningen en Hollands Spoor de route van lijn 9. Tram 15 en 16 krijgen een tijdelijk eindpunt bij het Centraal Station. De route van lijn 17 wordt in twee delen gesplitst. Voor deze lijn vervallen de haltes Centraal Station, Korte Voorhout, Buitenhof en Gravenstraat.

De buslijnen 22, 24 en 28 rijden om tussen het Centraal Station en de Mauritskade. Hierdoor vervallen de haltes Nieuwe Haven, Centrum en Kneuterdijk.

Bussen op Koningsdag

Op Koningsdag (27 april) rijdt buslijn 21 om tussen de Eisenhowerlaan en de Kanaalweg vanwege de vrijmarkt op de Frederik Hendriklaan. Ook bij het Bankaplein heeft een vrijmarkt invloed op de HTM-dienstregeling: hier rijdt bus 22 om tussen de haltes Nassauplein en Plesmanweg.

Meer informatie op de website van de HTM.

Meer Haags nieuws? Koop de papieren editie van Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten of neem een (proef)abonnement. U ontvangt de krant dan tien weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van