NS-staking treft Den Haag vrijdag

De kans is heel groot dat het treinverkeer in de Haagse regio vrijdag 26 augustus helemaal platligt. De Nederlandse Spoorwegen (NS) willen dan in West-Nederland staken.

Door

Deze werkonderbreking maakt deel uit van een landelijke estafettestaking, waarbij de NS het werk in vijf regio’s neerlegt. De eerste staking was woensdag in het noorden, de tweede dag volgt vrijdag in Den Haag, Rotterdam, Leiden en Dordrecht. Dat betekent dat er geen treinen van en naar de stations in deze steden rijden.

Bij de eerste stakingsdag werden er geen vervangende bussen ingezet en waarschijnlijk gebeurt dat ook niet bij de staking in de Haagse regio, al hebben de Spoorwegen nog geen details bekendgemaakt. ‘Op dit moment bekijkt NS wat de impact hiervan gaat zijn op het treinverkeer en onze reizigers. Zodra wij hier meer informatie over hebben, informeren wij reizigers verder,’ aldus een schriftelijke verklaring.

Staking Amsterdam

Ook maandag 29 augustus en dinsdag 30 augustus kunnen Haagse treinreizigers hinder ondervinden. Dan staakt de NS in en rond respectievelijk Amsterdam en Utrecht. Er rijden dan geen treinen naar deze steden. De laatste stakingsdag is woensdag 31 augustus, dan volgen zuidelijke en oostelijke provincies. De hogesnelheidslijn Den Haag – Eindhoven zal dan niet stoppen in Breda, Tilburg en Eindhoven.

Het personeel van de NS legt het werk neer, omdat het niet tevreden is met een voorstel voor een nieuwe cao. De vakbonden eisen dat de lonen jaarlijks worden verhoogd met de inflatie, om zo de koopkracht op peil te houden. Als de bonden en de NS-directie toch snel een overeenstemming bereiken, zijn de nog resterende stakingen van de baan. Wanneer er eind van de maand nog geen deal is, overweegt het NS-personeel een landelijke stakingsdag in september.

Meer informatie: www.ns.nl/reisinformatie

 Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van