Maximumsnelheid in Zeestraat omlaag

De gemeente gaat de Zeestraat, waaraan onder meer Museum Panorama Mesdag en Beeld en Geluid Den Haag liggen, eind 2023 volledig herinrichten.

Door

De maximumsnelheid voor auto’s gaat omlaag van vijftig naar dertig kilometer per uur, het asfalt wordt vervangen door klinkers en er komen meer groenvoorzieningen en meer lantaarnpalen. Ook worden de trottoirs in de Zeestraat breder.

Zo wil wethouder Robert van Asten (D66, verkeer) dat de straat, die in het verlengde van het Noordeinde ligt, ‘fijner voor voetgangers en veiliger voor fietsers wordt’. Hij schrijft aan de gemeenteraad: ‘De herinrichting van de Zeestraat zal bijdragen aan het verder stimuleren van het fietsgebruik in Den Haag.’ Ook gaat de gemeente het kruispunt Zeestraat-Javastraat-Scheveningseweg aanpakken. Dit moet veiliger worden. De Scheveningseweg krijgt een voetgangersoversteekplaats en een zebrapad over de trambaan van lijn 1.

Uitstraling Zeestraat

Met deze ingrepen wil het stadsbestuur de Zeestraat dezelfde uitstraling geven als het Noordeinde. De straten vormen samen een logische looproute van de binnenstad naar het Vredespaleis. Het werk laat overigens nog wel even op zich wachten. Er wordt momenteel al op veel andere plekken in de omgeving gewerkt (onder meer in het Zeeheldenkwartier, waar de tramsporen vernieuwd worden). Om de bereikbaarheid van de buurt niet verder onder druk te zetten wacht de gemeente tot dit werk klaar is. Volgens de planning start de herinrichting van de Zeestraat in het najaar van 2023. In 2024 moet het werk klaar zijn.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

Standaardportret
Bekijk meer van