Fietsersbond Den Haag: Voorzieningen bij station Moerwijk ondermaats

De fietsvoorzieningen rond het NS-station Den Haag Moerwijk zijn ‘volstrekt onder de maat.’ Dit stelt de Fietsersbond Den Haag.

Door

De infrastructuur rond station Moerwijk is onduidelijk, de fietsenstalling is klein, krap, chaotisch en weinig uitnodigend en de stallingsplekken zijn alleen aan te rijden over het voetpad, aldus de belangenbehartiger. ‘De stalling is overvol en oogt rommelig: onkruid en jonge boompjes schieten tussen de fietsen op,’ meldt de bond in een rapport op de eigen website. Verder stuit het de Fietsersbond Den Haag tegen de borst dat er geen OV-fietsen op het station zijn.

De bond adviseert de gemeente om de stallingsmogelijkheden te vergroten en te zorgen dat fietsen volledig overdekt kunnen worden gestald. ‘De omgeving direct naast het station laat hiertoe voldoende ruimte.’ Ook hoopt de bond dat er een kiosk of een carrousel voor OV-fietsen wordt toegevoegd.

Lijn 16 bij Moerwijk

Het harde oordeel is opvallend, omdat de gemeente eerder dit jaar de verkeerssituatie rond het station heeft heringericht. Dit was nodig om de tramsporen (lijn 16) geschikt te maken voor nieuwe, bredere trams. Volgens de Fietsersbond heeft deze ingreep rijwielers geen goed gedaan. ‘Het dieptepunt is een onneembare haakse bocht linksaf vanaf het kruispunt gezien. Het merendeel van de fietsers neemt daarom de stoep om links af te slaan richting de Assumburgweg.’

De bond hoopt in de toekomst op ‘een duidelijke fietsstrook’ langs de stallingsplekken.

Wilt u meer lezen over Haagse politiek, achtergronden en cultuur? Neem een (proef)abonnement op de onafhankelijke weekkrant Den Haag Centraal. Of koop de krant bij één van onze verkooppunten

Standaardportret
Bekijk meer van