Mandelabrug hersteld: Station Zoetermeer voor het weekend weer open

Met de trein en tram van Den Haag naar station Zoetermeer kan weer nu de werkzaamheden aan de Nelson Mandelabrug zijn afgerond.

Door

Op donderdag 26 januari om 19.00 uur gaat de Nelson Mandelabrug in Zoetermeer weer open. Dat betekent dat treinen en trams weer op het eronder gelegen station kunnen stoppen. De NS hervat direct de dienstregeling, de HTM laat vanaf vrijdagmorgen tramlijn 3 weer stoppen op het station.

De brug over de A12 was vanaf begin december dicht. Er werd een constructiefout ontdekt – te weinig staal in het beton van de Mandelaburg – waardoor instorting dreigde. Het station onder de brug sloot direct, de snelweg ging eind december drie dagen dicht in beide richtingen. Ook was de brug afgesloten voor fietsers en voetgangers.

Overkapping Mandelabrug

Het instortingsgevaar is inmiddels geweken: met zes stalen palen en een stalen balk is de brug voldoende verstevigd. De geplande heropening op 15 januari werd door langer durende werkzaamheden uitgesteld, maar donderdag is de brug dus klaar. Wel ziet hij er anders uit, omdat de kenmerkende overkapping deels is verwijderd. De anti-slipcoating op het fietspad laat nog even op zich wachten. Die kan niet worden aangebracht bij temperaturen rond het vriespunt.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de papieren editie van de krant Den Haag Centraal. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van