Elandbrug in Zeeheldenkwartier hele jaar dicht

Van de Mauritskade direct naar de Elandstraat kan vanaf maandag 9 januari niet meer. De Elandbrug op de hoek van het Piet Heinplein – die de twee straten met elkaar verbindt – wordt het hele jaar afgesloten.

Door

De afsluiting van de Elandbrug betekent dat het doorgaand verkeer geen gebruik kan maken van de route Mauritskade-Elandstraat. Automobilisten die van de Mauritskade onderweg zijn naar het Zeeheldenkwartier moeten dit jaar een flinke omweg maken. De snelste omleidingsroute vanaf de Mauritskade gaat via Plein 1813, de Carnegielaan en de Groot Hertoginnelaan.

Ook de Anna Paulownabrug op de andere hoek van het Piet Heinplein is tot juni 2023 afgesloten voor verkeer. Na die tijd gaat de brug deels weer open.

Afsluiting Elandbrug

Reden van de afsluiting van de Elandbrug is dat deze wordt afgebroken en de fundering wordt vervangen. Een nieuwe fundering komt er ook voor het Piet Heinplein: het middengedeelte wordt verwijderd, waardoor de vaarroute onder het plein weer zichtbaar wordt. Dat betekent een terugkeer naar de situatie van vóór 1901, het jaar waarin het water werd overdekt.

Meer informatie: www.bereikbarestad.denhaag.nl/werkzaamheden-zeeheldenkwartier

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van