Kruising Binckhorstlaan-Maanweg vanaf 28 april zes weken dicht

De laatste fase van het werk aan de Binckhorstlaan gaat in. Van dinsdag 28 april tot en met maandag 8 juni gaat de gemeente werken aan een volledig nieuwe inrichting van de kruising met de Maanweg.

Door

De huidige T-splitsing verandert straks in een volwaardig kruispunt, met een nieuwe aansluiting voor Binck Eiland. Op deze plek, waar ooit de Staatsdrukkerij was gevestigd, staan sinds kort nieuwbouwwoningen. Verder gaat de gemeente kabels en leidingen vervangen en nieuwe verkeerslichten installeren. Ook komen er nieuwe fiets- en voetpaden.

De herinrichting heeft tot gevolg dat de Binckhorstlaan van 28 april, 20.00 uur tot 8 juni, 05.00 uur volledig is afgesloten voor autoverkeer tussen de Junostraat/Overburgkade en de Maanweg. Fietsers en voetgangers kunnen via een veilige route langs het werk.

Doorgaand autoverkeer tussen de A12, de Neherkade en het centrum kan het beste rijden via de Neherkade, Binckhorstlaan, Supernovaweg en Regulusweg. Voor automobilisten die van het Haagse centrum naar Voorburg willen, gaat de snelste omleidingsroute via de Rijswijkseweg, Haagweg, Geestbrugweg en Prinses Mariannelaan. Bestemmingsverkeer in de Binckhorst wordt omgeleid via de Binckhorstlaan, Zonweg, Melkwegstraat en Maanweg.

Stap voor stap herinrichten Binckhorstlaan

De gemeente begon vorig jaar met het stap voor stap herinrichten van de Binckhorstlaan. Dit is nodig vanwege de aanleg van de nieuwe Rotterdamsebaan. Deze 4 kilometer lange weg moet straks het snelwegennet bij knooppunt Ypenburg verbinden met de Binckhorst.

De Rotterdamsebaan (die grotendeels ondergronds komt te liggen) zou eigenlijk in juli klaar moeten zijn. Maar wethouder Boudewijn Revis (VVD, stadsontwikkeling) liet eind vorig jaar al weten dat de afgesproken datum niet gehaald gaat worden. Dit komt door ‘tegenslagen in het ontwerpproces’. Zo kampt de Combinatie Rotterdamsebaan met faillissementen bij onderaannemers. Ook heeft het project last van de algemene problemen in de bouwsector (tekort aan personeel, stijgende kosten). Mogelijk kan de tunnel in december open.

De redactie van Den Haag Centraal biedt u dit artikel uit de krant van 23 april 2020 gratis aan. Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten of neem een (proef)abonnement. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

Standaardportret
Bekijk meer van