Geen treinen in herfstvakantie tussen Den Haag en Utrecht

In de herfstvakantie, van zaterdag 20 oktober tot en met zondag 28 oktober, rijden er geen treinen tussen Den Haag en Utrecht. ProRail werkt dan aan het spoor.

Door

Als gevolg van omvangrijke spoorwerkzaamheden tussen Woerden en Utrecht Centraal is er in de herfstvakantie geen treinverkeer tussen Den Haag en Utrecht mogelijk. De rechtstreekse verbinding ligt er van zaterdag 20 oktober tot en met zondag 28 oktober helemaal uit.

Spoorwegbeheerder ProRail verdubbelt in deze periode het spoor rond Utrecht. De NS neemt deze nieuwe sporen vanaf medio december in gebruik. Dan gaat de nieuwe dienstregeling in.

Treinreizigers tussen Den Haag en Utrecht kunnen tijdens de werkzaamheden het beste omreizen via Schiphol. De extra reistijd bedraagt dan een tot drie kwartier. Tussen Den Haag en Woerden rijden volgende week nog wel treinen, maar in een aangepaste dienstregeling. Er rijden dan twee sprinters per uur tussen Den Haag en Woerden. Deze treinen stoppen in Voorburg, Ypenburg, Zoetermeer en Gouda. De NS zet tussen Woerden en Utrecht Centraal bussen in.

‘Minder overlast’ in herfstvakantie

ProRail benadrukt dat over de periode van werkzaamheden goed is nagedacht. “Wij gebruiken vooral de weekends en vakantieperiodes om aan het spoor te werken. Dan reizen er minder mensen met de trein en is de overlast dus minder.”

Ook tussen Rotterdam en Utrecht en Leiden en Utrecht rijden tussen 20 en 28 oktober geen treinen.

Kijk voor meer reisinformatie en omleidingsroutes op de website van de NS

Standaardportret
Bekijk meer van