Deel Utrechtsebaan tot eind maart dicht

De gemeente gaat de Utrechtsebaan een grote opknapbeurt geven. De consequenties hiervan zijn groot: het verdiepte deel van de A12 gaat van vrijdag 24 september tot en met maart 2022 dicht voor het verkeer richting het Prins Clausplein.

Door

Het is in deze periode dus niet mogelijk om de stad uit te rijden via de Utrechtsebaan. De snelste omleidingsroute tussen het Haagse centrum en het snelwegennet (Prins Clausplein/Knooppunt Ypenburg) gaat via de nieuwe Rotterdamsebaan (S108).

De Utrechtsebaan blijft wel bereikbaar voor het verkeer richting het centrum van Den Haag. Ook op- en afrit 3 (Bezuidenhout) blijven tijdens deze werkzaamheden toegankelijk.

[Tekst gaat verder onder afbeelding.]

Omleidingsroutes. | Afbeelding: Gemeente Den Haag

Betonnen wanden Utrechtsebaan

De gemeente gaat de betonnen wanden, het asfalt en de fundering van het wegdek van deze 45 jaar oude weg, die loopt van de Haagse binnenstad tot de gemeentegrens met Voorburg, vervangen. Ook moeten de verkeerstechnische installaties vernieuwd worden.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten. Of neem een (proef)abonnement.

Standaardportret
Bekijk meer van