Vaccinatielocatie bij ADO-stadion sluit 15 augustus

De vaccinatielocatie bij het ADO-stadion in de wijk Leidschenveen sluit op zondag 15 augustus de deuren. Hagenaars die dan nog niet (volledig) zijn ingeënt tegen het coronavirus kunnen daarna hun prik halen bij het voormalige HagaZiekenhuis aan de Sportlaan.

Door

‘In juni en juli zijn de grootste aantallen vaccinaties per week gezet. In totaal zijn dat er in de regio Haaglanden ruim één miljoen. Bijna iedereen die in aanmerking komt voor vaccinatie is inmiddels geheel of gedeeltelijk gevaccineerd, heeft een afspraak ingepland of heeft een uitnodiging ontvangen,’ zo schrijft de GGD Haaglanden in een verklaring over de sluiting van de vaccinatielocatie bij het ADO-stadion.

15 augustus is ook de laatste prikdag op bij ijshockey-arena Silverdome in Zoetermeer en zalencentrum De Brug in ’s-Gravenzande. Dit zijn plekken waar de afgelopen maanden ook veel Hagenaars zijn ingeënt. Zondag 5 september wordt de laatste prik gegeven in de Broodfabriek in Rijswijk. De locaties aan de Sportlaan 600 in Den Haag, de Mozartlaan 664 in Delft en de Appelgaarde 2 in Leidschendam-Voorburg blijven ook in het najaar voor vaccinatie open van 09.00 tot 14.00 uur.

‘Maar mochten de omstandigheden veranderen, dan zullen de plannen worden bijgesteld,’ aldus de GGD Haaglanden. ‘We blijven flexibel inspelen op de situatie. Samen met gemeenten kijken we waar de vaccinatiegraad achterblijft en in welke wijken extra inzet nodig is. Op deze manier willen we mensen in al onze gemeenten de kans bieden zich alsnog te laten vaccineren.’

Eerste vaccinatielocatie

Van zaterdag 7 tot en met zondag 15 augustus kunnen geïnteresseerden nog zonder afspraak terecht bij het Cars Jeans Stadion. Deze vaccinatielocatie opende op maandag 18 januari als eerste prikstraat in de Haagse regio. Op maandag 16 augustus bouwt de GGD de tent af. Daarna komt de volledige parkeerplaats weer beschikbaar voor voetbalclub ADO Den Haag.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten. Of neem een (proef)abonnement.

Standaardportret
Bekijk meer van