Proef met cameratoezicht op Scheveningse boulevard

De gemeente is deze week een proef gestart met cameratoezicht op de boulevard in Scheveningen Bad.

Door

Op verschillende plekken op de boulevard zijn slimme camera’s opgehangen die het aantal mensen tellen. Niemand komt herkenbaar in beeld. Het doel van de beeldregistratie is om handhavers te helpen, zodat ze weten waar ze naartoe moeten voordat het ergens te druk wordt.

Zo wil de gemeente voorkomen dat het té druk wordt op en rond de boulevard. ‘Dat kan onprettig en soms zelfs onveilig worden,’ aldus het stadsbestuur in een verklaring. De proef duurt tot en met maandag 27 september.

Actieplan

Het experiment met cameratoezicht past in een groter plan om de leefbaarheid in Scheveningen te verbeteren. Wethouder Anne Mulder (VVD, Scheveningen) is bezig met een actieplan om overlast op warme zomerdagen in de badplaats tegen te gaan.

Zo komt er binnenkort een slagboom op de Strandweg om het patsergedrag van mensen in racende sportwagens aan banden te leggen.

Een ander punt is het stimuleren van het openbaar vervoer. Scheveningen kampt met een grote parkeerdruk op mooie dagen. De gemeente en de HTM proberen daarom meer mensen met de bus en tram naar de badplaats te lokken. Zo rijden er tot en met eind augustus meer trams (om de vijf minuten) op lijn 9 (Vrederust – Scheveningen Noord).

Meer informatie (en een enquête over de cameraproef): www.denhaag.nl

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten. Of neem een (proef)abonnement.

 

Standaardportret
Bekijk meer van