Slagboom op Strandweg in strijd tegen verkeersoverlast

Vanaf eind juli komt er een slagboom op de Strandweg in Scheveningen. Hiermee wil het stadsbestuur de overlast die ontstaat door ‘lawaaierig gedrag’ tegengaan.

Door

Dit heeft wethouder Anne Mulder (VVD, Scheveningen) deze week bekendgemaakt. Mulder is bezig met een actieplan om verkeers- en geluidsoverlast in de zomer in de badplaats tegen te gaan. Vooral het patsergedrag van mensen in racende sportwagens en knetterende, opgevoerde bolides wordt door veel Scheveningers als hinderlijk ervaren. Een slagboom op de Strandweg moet deze overlast voorkomen.

Het blijft wel mogelijk om op de weg, met uitzicht op zee, (betaald) te parkeren. Maar aandachttrekkende automobilisten die oeverloos rondjes blijven rijden, krijgen door de slagboom geen toegang meer tot de Strandweg.

Provisorische afsluiting Strandweg

Overigens wordt de weg nu bij mooi weer ook al afgesloten, maar dat gebeurt nog provisorisch, met hekken en verkeersregelaars. Vanaf eind juli moet de slagboom er zijn.

Het gaat in principe om een maatregel voor deze zomer, benadrukt Mulder. Voor de langere termijn (dus vanaf de zomer van 2022) is het de bedoeling dat de Strandweg helemaal ingericht wordt als parkeerterrein. ‘Hiermee wordt de problematiek van de Strandweg op een toekomstvaste manier opgelost: overlastgevende auto’s cq. hinderlijk rijgedrag wordt effectief tegengegaan, waarbij tegelijkertijd de bestaande parkeercapaciteit optimaal kan worden benut,’ zo schrijft Mulder aan de Haagse gemeenteraad.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten. Of neem een (proef)abonnement.

Standaardportret
Bekijk meer van