Veel afsluitingen in Den Haag voor BinckBank Tour

De individuele tijdrit van de BinckBank Tour maakt Den Haag zaterdag moeilijk bereikbaar. Zo is het ruim acht kilometer lange parcours van de internationale wielerwedstrijd van 09.00 tot 17.00 uur afgesloten.

Door

De start van de tijdrit is op de Bezuidenhoutseweg, tegenover het Centraal Station. De renners rijden vervolgens via de Laan van Nieuw Oost-Indië naar de Benoordenhoutseweg. Deze fietsen ze af tot de Landscheidingsweg. Daar keren de wielrenners, om vervolgens dezelfde route terug te rijden. De finish is op het Malieveld.

Het parcours van de tijdrit. (Gemeente Den Haag).

Omdat ook de Koningstunnel in verband met wegwerkzaamheden nog dicht is, is de binnenstad zaterdag lastig te bereiken met de auto. De gemeente verzoekt bezoekers van de wielerwedstrijd om met de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Mensen die zaterdag toch met de auto op pad gaan, wordt geadviseerd de omleidingsborden langs de weg te volgen of om vooraf de omleidingsroutes online te bekijken.

BinckBank Tour heeft hoogste status

De BinckBank Tour is een wielerronde die sinds 2005 jaarlijks in augustus plaatsheeft in Nederland en België. Na de Amstel Gold Race (in Zuid-Limburg) is deze koers de enige Nederlandse wedstrijd met de UCI World Tour-status, de hoogste in het internationale wielercircuit. Aan de BinckBank Tour doen 161 renners mee.

De 8,4 kilometer lange tijdrit in Den Haag is de voorlaatste etappe in de zevendaagse wielerkoers. Volgens koersdirecteur Rob Discart is het een ideaal parcours voor specialisten. “Het is zo vlak als een spiegel,” zegt hij. “Het parcours is niet zo technisch omdat er veel lange rechte stukken zijn en er bochten in zitten die gemakkelijk te nemen zijn.”

Meer informatie: www.denhaag.nl/in-de-stad/nieuws/binckbank-tour-bereikbaarheid en www.binckbanktour.com

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van