Tomás Necid nieuwe spits ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft een nieuwe spits: Tomáš Necid. De Tsjechische spits tekent een contract voor twee jaar in het Cars Jeans Stadion.

Door

ADO Den Haag heeft zich versterkt met voetballer Tomáš Necid. De 29-jarige spits komt transfervrij over van het Turkse Bursaspor en tekent een contract voor twee jaar in het Cars Jeans Stadion.

Met de komst van de Tsjechische aanvaller heeft ADO Den Haag eindelijk een opvolger voor Bjørn Johnsen in huis. De Noorse goalgetter (vorig seizoen negentien doelpunten) vertrok in juli voor ruim twee miljoen euro naar AZ Alkmaar. Eerder deze zomer wist ADO al de Chinese spits Yuning Zhang op huurbasis een jaar naar Den Haag te halen, maar hij is tot medio september nog afwezig omdat hij met een Chinees jeugdelftal actief is op de Asian Games.

Met Tomáš Necid haalt ADO een in Nederland bekend gezicht naar de Residentie. De Tsjech speelde in 2014 en 2015 voor PEC Zwolle, waarvoor hij in 33 duels 14 doelpunten wist te maken. Ook kwam Necid uit voor de Russische topclub CSKA Moskou, PAOK Saloniki uit Griekenland en Slavia Praag.

Necid is sterk en koelbloedig

Technisch manager Jeffrey van As erkent dat het lang heeft geduurd voordat ADO een opvolger voor Johnsen heeft kunnen presenteren. “Natuurlijk hadden we dit nieuws liever een maand eerder kunnen brengen, maar kwaliteit ging boven snelheid. We zijn er blij mee dat de vele gesprekken vervolgens tot een overeenkomst hebben geleid.”

 

Tomas is een echte targetman die de bal kan vasthouden en voor het doel absoluut het verschil kan maken.
Jeffrey van As (Technisch manager ADO)

 

Necid is het type spits dat ADO Den Haag graag in huis wilde halen, aldus Van As. “Tomáš is sterk, gepassioneerd en koelbloedig. Hij is een echte targetman die de bal kan vasthouden en voor het doel absoluut het verschil kan maken. Wij hebben vertrouwen in hem. Dat geldt natuurlijk ook voor Yuning Zhang.”

Troupée

Ook verdediger Giovanni Troupée voegt zich bij de selectie van Fons Groenendijk. ADO huurt de 20-jarige voetballer voor één seizoen van FC Utrecht. Van As: “Troupée staat met zijn strijdlust altijd zijn mannetje in de duels en weet wat er gevraagd wordt op eredivisieniveau.” ADO staat na drie eredivisiewedstrijden op de twaalfde plaats. Zaterdag speelt de selectie van Groenendijk uit tegen Excelsior.

 

Kan ADO Den Haag in dit nieuwe voetbalseizoen de spectaculaire zevende plaats van vorig jaar een goed vervolg geven?

Een voorbeschouwing
Standaardportret
Bekijk meer van