ADO: Beugelsdijk blijft, Duplan vertrekt

De selectie van ADO Den Haag voor het komende seizoen krijgt steeds meer vorm. Verdediger, en kind van de club, Tom Beugelsdijk verlengt zijn contract met drie jaar. De Fransman Edouard Duplan keert na de zomerstop niet meer terug in het Cars Jeans Stadion.

Door

Verdediger Tom Beugelsdijk blijft bij ADO Den Haag. Ook de komende drie seizoenen draagt hij het groengele shirt van de Residentieclub. De 27-jarige voetballer heeft zijn aflopende contract in het Cars Jeans Stadion verlengd en ligt nu tot de zomer van 2021 vast.

Beugelsdijk, ras-Hagenees, is een kind van de club. Al op 10-jarige leeftijd voetbalde hij bij ADO Den Haag. In 2010 maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal. De afgelopen jaren stond Beugelsdijk ruim 125 wedstrijden in de basisploeg van ADO Den Haag.

Manager Voetbalzaken Jeffrey van As is blij dat Beugelsdijk zijn handtekening heeft gezet onder een nieuw contract. “Het bijtekenen van Tom past in onze visie; de mensen op de tribune moeten zich kunnen identificeren met de spelers. Maar natuurlijk is het voetbal ook heel belangrijk. Tom is wat dat betreft een man met mentaliteit en karakter. Deze eigenschappen geven vaak de doorslag in het veld. Daarom mis je Tom ook echt als hij niet speelt.”

Duplan vertrekt bij ADO

De Franse aanvaller Edouard Duplan (35) vertrekt bij ADO. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd, waardoor er na drie seizoenen een einde komt aan de samenwerking. Van As verklaart: “Helaas hebben we als club de beslissing moeten nemen om niet met Édouard verder te gaan. Hoewel de leeftijd steeds meer een rol bij hem gaat spelen, kan hij nog goed voetballen. We zijn er daarom van overtuigd dat hij voor andere clubs van meerwaarde kan zijn.”

In zijn eerste twee jaar was Duplan een vaste waarde in het eerste elftal van ADO, maar het afgelopen seizoen kreeg hij slechts vier keer een basisplaats van trainer Fons Groenendijk. In totaal kwam Duplan tot 84 officiële wedstrijden voor ADO Den Haag. Voor zijn komst naar de hofstad speelde hij voor FC Utrecht, Sparta Rotterdam en RBC Roosendaal.

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van