Quick TV luidt na 125 jaar aangepast jubileumfeestjaar in 

Quick is begonnen aan het jubileumjaar. De Haagse voetbal- en cricketvereniging wordt vandaag (maandag 1 maart) officieel 125 jaar. Hoewel corona de mogelijkheden beperkt, wordt het feest groots gevierd.

Door

Met de lancering van Quick TV is het jubileumjaar op park Nieuw Hanenburg maandag goed begonnen. “Vier afleveringen hebben we gemaakt,” zegt Lex Peppelenbosch, commissaris communicatie & toekomstvisie van de 125-jarige voetbal- en cricketvereniging.

“Elke week in maart is er een nieuwe aflevering. Het is een beetje gebaseerd op ‘De Wereld Draait Door’. De eerste gaat over de geschiedenis en de toekomst van Quick. In de uitzending wordt ook het jubileumboek uitgereikt. Daarin wordt de club belicht door de ogen van Nout Stempels, een van de oprichters. Hoe zou hij nu tegen onze club aankijken? Verder zijn er ook felicitaties van bijvoorbeeld Arie Haan aan de Haantjes (de bijnaam van Quick, red.).”

Quick TV

Het doel is om via Quick TV, te zien op de website en de socialmediakanalen van de club, alle leden erbij te betrekken. Door de coronacrisis ligt vooral voor senioren het clubleven al maanden stil en kan er voorlopig weinig georganiseerd worden om de feestvreugde te verhogen. Het geplande jubileumdiner wordt daarom later in het jaar gehouden en de feestweek verschuift mogelijk zelfs naar 2022. “De voorbereidingen zijn anderhalf jaar geleden begonnen,” gaat Peppelenbosch verder. “Toen zag de wereld er nog heel anders uit. Maar het is uitstel en geen afstel, we gaan het jubileum echt vieren met alle onderdelen die we gepland hebben.”

 

De leden onderscheiden zich doordat ze eigenzinnig en ondernemend zijn.
Lex Peppelenbosch (commissaris communicatie & toekomstvisie)

 

Een autorally en een historische wandeling langs de belangrijke plekken uit de geschiedenis van Quick gaan de komende tijd  al door.

HBS-bal

Bij die wandeling zal ongetwijfeld de plek tussen de 3e Obrechtstraat en de Schuytstraat worden bezocht. Daar begon de geschiedenis van Quick, dat door een groep jongens werd opgericht. Met een van HBS gekochte bal werd er op 1 maart 1896 de allereerste wedstrijd gespeeld. En de rest is, zoals ze dat zo mooi zeggen, geschiedenis.

Met Quick is het net zoals met goede wijn: hoe langer hij staat, hoe beter hij wordt. “We spelen met ons eerste voetbalteam in de derde divisie, we zijn gekozen tot vierde jeugdopleiding van Nederland en ook de jeugdafdeling van het cricket staat er goed op. We laten zien dat we in al die jaren een stabiele vereniging zijn die ervoor zorgt dat je bij ons een goede sportopleiding kan krijgen. De leden onderscheiden zich doordat ze eigenzinnig en ondernemend zijn. Terwijl ze tegelijkertijd oog voor de maatschappij hebben. Ons clubgebouw, dat een aantal jaren geleden is gebouwd, is daar een goed voorbeeld van. Dat is door en voor Quickers gemaakt en heeft een centrale positie in de wijk.”

Datzelfde clubgebouw kan nu even niet het middelpunt van de festiviteiten zijn. Maar dat weerhoudt niemand bij Quick ervan om op gepaste wijze bij deze mijlpaal stil te staan.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor een (proef)abonnement op Den Haag Centraal. U ontvangt de krant 10 weken voor slechts 10 euro. Voor 90 euro per jaar kunt u DHC ook digitaal lezen.

Standaardportret
Bekijk meer van