Ook ‘echte Griekse strijder’ Nikos Karelis tekent bij ADO Den Haag

Voetbalclub ADO Den Haag heeft een nieuwe spits: Nikos Karelis. De 28-jarige Griek tekende donderdag een contract voor één jaar (met de optie voor nog een seizoen) in het Cars Jeans Stadion. Hij is al de achttiende versterking voor coach Aleksandar Rankovic.

Door

De transfermarkt voor voetballers sloot eerder deze week, maar omdat Karelis transfervrij was, kon de residentieclub de ervaren aanvaller uit Griekenland vandaag (donderdag 8 oktober) toch vastleggen. Nikos Karelis zat zonder club nadat zijn contract bij het Engelse FC Brentford na één seizoen alweer afliep. Vanwege langdurig blessureleed kwam Karelis tot slechts vier wedstrijden voor deze club die op het tweede niveau van Engeland acteert.

Eerder kwam de Griek uit voor onder meer PAOK Saloniki en Panathinaikos in zijn vaderland (waarvoor hij in 113 wedstrijden 36 keer wist te scoren), Amkar Perm in Rusland en Racing Genk in België. Ook kwam de in Iraklion (hoofdstad van Kreta) geboren voetballer negentien keer uit voor de nationale ploeg van Griekenland. Hierin wist hij drie doelpunten te maken.

Nikos Karelis: ‘De hulk’

“Ik wil de club bedanken voor de mogelijkheid om in de eredivisie te voetballen,” zei Karelis bij zijn presentatie. “Ik ben een speler die ervan houdt om hard te werken. Daarmee wil ik mijn teamgenoten inspireren om ook alles te geven voor de winst.”

Martin Jol, verantwoordelijk voor het technische beleid van ADO Den Haag, typeert de nieuwe spits als ‘een echte Griekse strijder.’ “Dus een spits die alles geeft om te winnen. Hij wordt daarom ook weleens liefkozend ‘de hulk’ genoemd. We zijn realistisch genoeg om te beseffen dat Nikos zonder zijn blessures in de afgelopen seizoenen waarschijnlijk niet naar Den Haag gekomen was, maar we weten dat Nikos hier maar wat graag wil laten zien dat hij weer op zijn oude niveau kan komen. Wij geven hem graag de kans om dat te bereiken.”

Komen en gaan bij ADO

Met het aantrekken van Nikos Karelis komt er een einde aan een voor ADO rumoerige transferperiode, waarin het een komen en gaan was van voetballers. De residentieclub trok de afgelopen maanden maar liefst achttien nieuwe spelers aan. Zo wist Jol onder meer de Duitse spits Jonas Arweiler, de Duitse middenvelder David Philipp, de Bosnische aanvaller Amar Ćatić, de Italiaanse verdediger Dario Del Fabro en de Israëlische middenvelder Ilay Elmkies te verleiden een (huur)contract in het Cars Jeans Stadion te tekenen.

Tegelijkertijd namen de groengelen afscheid van 24 spelers, waaronder ‘grootverdieners’ Lex Immers, Tom Beugelsdijk, Aaron Meijers, Danny Bakker. Hun salarissen drukten (te) zwaar op de financiële huishouding van ADO. Van het vrijgekomen geld, kon Jol de nieuwe spelers aantrekken. Omdat de portemonnee van de club niet bepaald vol geld zit, richtte ADO zich vooral op huur- en clubloze spelers. Martin Jol hoopt meer transferwaarde op het veld te creëren, door vooral jonge spelers transfervrij aan de club te binden en ze daarna op te leiden. Deze spelers kunnen dan in de toekomst met winst worden verkocht. Dit moet helpen de club financieel gezonder te maken.

Wilt u meer lezen over sport in de Haagse regio? Koop dan de krant DHC. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van