Geen ADO-wedstrijden meer in Pathé na ‘ontoelaatbaar gedrag’

Pathé Spuimarkt stopt na één week alweer met het vertonen van de eredivisiewedstrijden van ADO Den Haag.

Door

De bioscoop schrapt het voetbal uit de programmering omdat bezoekers van de competitie-ouverture (die ADO met 2-0 verloor van Heracles Almelo) zich afgelopen zondag schuldig hebben gemaakt aan wangedrag. “Het was ontoelaatbaar gedrag, dat niet te tolereren valt. Andere bezoekers hebben hier last van gehad, en dat willen wij niet meer hebben. Iedereen wil een mooie filmbeleving hebben en dat was hier zondag niet het geval,” zegt Ellen Möller, theatermanager van Pathé Spuimarkt. Details over de inhoud van de misdragingen geeft de bioscoopketen niet prijs.

De wedstrijd Heracles Almelo – ADO Den Haag trok zo’n vijftig bezoekers naar de bioscoop. ‘Dit gebrek aan animo’ speelt ook mee in de beslissing om de aankomende eredivisiewedstrijden van ADO in Pathé Spuimarkt te annuleren. Bezoekers die al een kaartje voor een van de komende wedstrijden hadden gekocht, worden ‘geïnformeerd en krijgen hun geld terug’.

Pathé Amsterdam

Zo komt er na welgeteld één eredivisieronde alweer een einde aan de vertoning van ADO-wedstrijden in de bioscoop. Pathé wil voetbalfans die door de coronamaatregelen niet in het stadion kunnen zijn, een bijzondere wedstrijdbelevening geven. De bioscoopketen koos daarom, naast Den Haag, nog een aantal steden met een eredivisieclub uit waarin het voetbal op het witte doek wordt getoond.

[Tekst gaat verder onder foto]

Pathé wil voetbalfans die door de coronamaatregelen niet in het stadion kunnen zijn, een bijzondere wedstrijdbelevening geven. (DHC)

Zo zijn in Amsterdam wedstrijden van Ajax te zien bij Pathé Arena, in Rotterdam wedstrijden van Feyenoord bij Pathé De Kuip en in Utrecht wedstrijden van FC Utrecht bij Pathé Leidsche Rijn. Ook fans van Vitesse Arnhem, PEC Zwolle, FC Groningen en Willem II Tilburg kunnen de eredivisiewedstrijden van hun club op een groot bioscoopscherm bekijken.

In al deze steden blijft het live-voetbal voorlopig wél te zien in de bioscoop. “Want behalve in Den Haag hebben zich nergens problemen voorgedaan,” bevestigt een medewerker van Pathé. Ook lag de opkomst in de andere steden ‘significant hoger’ dan in de hofstad.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan op donderdag DHC. Kijk hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt de krant 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van