ADO-boegbeeld Beugelsdijk maakt verrassende overstap naar Sparta

Ze leken onafscheidelijk, maar niets is minder waar: na zeventien jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen ADO Den Haag en Tom Beugelsdijk. De 30-jarige verdediger maakt per direct de overstap naar Sparta Rotterdam, dat ook in de eredivisie uitkomt.

Door

Hoewel Beugelsdijk nog een éénjarig contract had in het Cars Jeans Stadion, neemt Sparta de geboren Hagenaar transfervrij over. Volgens Fox Sports was de residentieclub bereid mee te werken aan de transfer, omdat het relatief hoge salaris van Beugelsdijk zwaar op de financiële huishouding van ADO Den Haag drukte. Met het vrijgekomen geld kan trainer Aleksandar Rankovic zijn selectie versterken, zo meldt het sportmedium. Beugelsdijk tekent een contract voor twee jaar bij Sparta Rotterdam.

Tom Beugelsdijk (1990) groeide de afgelopen jaren uit tot een boegbeeld van de ADO-selectie. De verdediger begon met voetballen bij RVC Rijswijk en stapte al op z’n tiende over naar ADO. Met uitzondering van twee korte tussenpozen (tussen 2010 en 2012 bij FC Dordrecht en in 2014 bij het Duitse FSV Frankfurt) speelde hij zijn hele profcarrière bij ADO Den Haag. De afgelopen vijf seizoenen maakte hij onafgebroken deel uit van de selectie van het eerste elftal. In totaal droeg Beugelsdijk 191 wedstrijden het groengele shirt, waarin hij vijftien keer het net vond. Zijn eerste doelpunt maakte hij tijdens zijn basisdebuut in 2012, tegen Ajax in het ADO-stadion (1-1).

Sparta: ‘Beugelsdijk een aanwinst’

‘Tom, bedankt voor alles,’ schrijft ADO op het Instagramkanaal van de club. Martin Jol, verantwoordelijk voor het technisch beleid van de eredivisieclub, licht toe: “Het zal voor iedereen wennen zijn om Beugelsdijk niet meer in onze groengele kleuren te zien voetballen. Wij bedanken hem voor zijn tomeloze inzet en wensen hem veel voetbalplezier bij Sparta.”

[Tekst gaat verder onder Instagram-bericht]

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

? Na 17 seizoenen bij ADO Den Haag te hebben gespeeld verkast Tom Beugelsdijk naar Sparta Rotterdam. ???, ??????? ???? ?????… ??

Een bericht gedeeld door ADO Den Haag (@adodenhaag) op

In Rotterdam zijn ze blij met de komst van de ervaren verdediger, zo laat technisch manager Henk van Stee van Sparta weten. “Wij denken dat Tom een aanwinst voor ons gaat zijn. Hij is bekend met het klappen van de zweep, kent de trainer (Henk Fräser, die tussen 2014 en 2016 de scepter bij ADO zwaaide, red.) goed en kan presteren onder druk.”

Wilt u meer lezen over sport in de Haagse regio? Koop dan de krant DHC. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

Standaardportret
Bekijk meer van