Inzaaien van natuurgras ADO-stadion begonnen

Het gaat niet lang meer duren voordat er weer echte grassprieten groeien in het stadion van ADO Den Haag. De voetbalclub is inmiddels begonnen met het inzaaien van natuurgras in het Cars Jeans Stadion.

Door

Mohammed Hamdi (directeur van ADO Den Haag) en wethouder Hibert Bredemeijer (CDA, sport) zaaiden woensdag symbolisch een stukje van het doelgebied in. “Een heuglijk moment,” aldus Hamdi. “Met de terugkeer naar natuurgras gaat er een langgekoesterde wens van ADO Den Haag in vervulling. Mijn voetbalhart gaat hier sneller van kloppen”

Er wordt nu in totaal 300 kilogram graszaad over het veld gestrooid, dat is ongeveer 7000 vierkante meter. Ter vergelijking: boeren zaaien op een weiland doorgaans 30 kilogram per 10.000 vierkante meter (1 hectare). ADO gebruikt in het Cars Jeans Stadion dus bijna tien keer zoveel graszaad. ‘Zo wordt ervoor gezorgd dat er zo snel mogelijk een groene grasmat gerealiseerd kan worden,’ aldus de club op de eigen website.

Eind volgende week moeten de eerste grassprieten zichtbaar zijn. ‘Er ontstaat dan voorzichtig een groene gloed. Na een kleine maand zal het tijd zijn voor de eerste maaibeurt. Als het eenmaal zover is, zal het gras steeds harder gaan groeien’, zo schrijft ADO Den Haag.

Corona

Omdat de eredivisie door de coronacrisis vroegtijdig tot een einde is gekomen, kon de vervanging van de ondergrond in het stadion eerder plaatshebben dan gepland. Aanvankelijk stond het werk voor deze zomer gepland, maar ADO kon al eind april beginnen.

“Corona heeft ons allen zorgen gegeven, maar samen met de club hebben we deze periode toch aangegrepen om een goede, stevige grasmat aan te leggen,” vertelde wethouder Bredemeijer. “We hebben van de nood een deugd gemaakt, wat dat betreft. Natuurgras in de stad Den Haag, dat is natuurlijk top.”

Niet trainen op natuurgras

Het gevolg hiervan is wel dat ADO voor de trainingen moet uitwijken naar het Prinses Irene Sportpark in Rijswijk. De eredivisionist zocht een andere trainingsaccommodatie omdat het de kwaliteit van de nieuwe natuurgrasmat niet ten goede komt als er door de week op wordt getraind én in het weekend op gevoetbald.

Wilt u meer lezen over sport in de Haagse regio? Koop op donderdag de krant DHC. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

Standaardportret
Bekijk meer van