Onlinefestival ‘Samen Haags’: Yogaën en freerunnen in woonkamer of tuin

Twee Haagse eventplanners organiseren zaterdag ‘Samen Haags’, een sport- en dansfestival voor alle thuisblijvers.

Door

‘Een evenement zonder wachtrij bij de wc, geen garderobenummers die je kwijtraakt en niet die ene lange meneer die precies voor jouw neus staat. Heerlijk toch?’, prijkt er op de Instagrampagina van het onlinefestival ‘Samen Haags’. Het twaalf uur durende thuisblijfevenemen  komende zaterdag moet een sportief ‘dagje uit in de eigen woonkamer’ bieden, met een mix van sport- en dansactiviteiten.

Het idee komt van de Haagse eventplanners Eva de Koning en Sofie den Dulk, die sporters en dansers graag een podium willen bieden nu alle wedstrijden en voorstellingen als gevolg van de coronacrisis zijn afgelast.

“De sporters en artiesten komen naar onze studio toe, waar we alles met vier cameraploegen filmen en streamen. Mensen kunnen thuis het festival volgen via onze website,” vertelt De Koning.

Programma ‘Samen Haags’

Op het programma staan onder meer yogalessen van de internationaal bekende Tahnisha Mariposa, dansvoorstellingen van De Dutch Don’t Dance Division en een workshop ‘freerunning’, een sport waarbij het de bedoeling is om met gymnastische technieken over obstakels te springen.

“Dat kun je prima in de woonkamer, keuken of slaapkamer doen. Je hebt eigenlijk alleen maar een tafel en een stoel nodig,” aldus De Koning. De workshop freerunnen wordt verzorgd door de 15-jarige atlete Noa Diorgina, die nog in de race is voor deelname aan de Spelen in 2021 (Tokio), als deze sport voor het eerst op de olympische agenda staat.

Vrijwillige donatie

Verder staat er een workshop ‘mondkapjes naaien’ op het programma van Samen Haags. Het evenement wordt afgesloten met een concert van zanger Camiel Meiresonne van de popgroep Son Mieux.

De Koning: “Mensen kunnen in- en uitloggen wanneer ze willen. Het festival is gratis, maar je kunt wél een vrijwillige donatie doen. Deze opbrengst verdelen wij na afloop onder de artiesten die meedoen.”

‘Samen Haags’, zaterdag 25 april, 09.00-21.00 uur, via www.samen-haags.nl. Toegang: gratis.

DHC-redacteur en columnist Casper Postmaa schrijft, zolang de corona-crisis duurt, een dagboek over het leven in Den Haag. Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten of neem een (proef)abonnement.

 

Standaardportret
Bekijk meer van