Nederlands Davis Cup-team speelt in Zuiderpark tegen Canada

De tennisheren van het Nederlands Davis Cupteam spelen het kwalificatieduel tegen Canada op vrijdag 4 en zaterdag 5 maart in Den Haag.

Door

De tennisbond (KNLTB) koos vandaag voor de Sportcampus Zuiderpark, waar voor deze gelegenheid een gravelbaan zal worden aangelegd. Als de coronamaatregelen het begin maart toestaan, is er mogelijk plek voor ruim drieduizend toeschouwers.

Jacco Eltingh, technisch directeur van de tennisbond, noemt de Sportcampus ‘een geweldige locatie’ om de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Canada te spelen. “De hal is groot en mooi. Hopelijk mag en kan er tegen die tijd publiek aanwezig zijn. Met de Oranjefans achter je kun je als team namelijk net wat extra’s bieden. Mocht dit niet het geval zijn, dan zorgen we ervoor dat de fans de wedstrijden kunnen volgen via een livestream, zodat ze toch kunnen genieten van toptennis op eigen bodem,” aldus de voormalige proftennisser.

Kwalificatie Davis Cup

Tegen Canada strijden de Nederlandse tennissers om kwalificatie voor de finaleronde van de Davis Cup, de belangrijkste wedstrijd in het landentennis (mannen). Op 4 en 5 maart spelen Nederland en Canada vijf wedstrijden tegen elkaar in Den Haag, vier enkelwedstrijden en één dubbelspel. Het land met de meeste overwinningen plaatst zich voor het eindtoernooi om de Davis Cup, dat tussen 25 november en 5 december plaatsheeft in Madrid, Innsbruck en Turijn.

Als Nederland verliest van Canada, komt het in het najaar uit in de Wereldgroep 1, zeg maar de ‘eerste divisie’ van het landentennis.

Fed Cup

De Sportcampus Zuiderpark is een geliefde plek voor de landenploegen. De vorige keer dat Nederland een thuiswedstrijd lootte, in 2017, was Den Haag ook het decor. Tsjechië werd toen met 3-2 verslagen.

In februari 2020, vlak voordat de coronacrisis toesloeg, speelden de Nederlandse dames om de Fed Cup-kwalificatie ook in Den Haag. Zij verloren toen met 3-2 van Wit-Rusland. In het beslissende dubbelspel delfden Kiki Bertens en Demi Schuurs in een thriller het onderspit tegen Aryna Sabalenka en Aliaksandra Sasnovich. Na afloop sprak Sabalenka, de huidige nummer twee op de wereldranglijst, haar waardering uit voor de gravelbaan in het Zuiderpark: “Een prachtige hal.”

Foto's van de Fed Cup-kwalificatiewedstrijd Nederland - Wit-Rusland (februari 2020) in de Sportcampus Zuiderpark. Door: DHC/Luka Valkenburgh

Nederland – Canada (herentennis), Davis Cup-kwalificatie, vrijdag 4 en zaterdag 5 maart, Sportcampus Zuiderpark. Meer informatie: www.tennis.nl.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van